Turku Jazz Orchestra, kuva Olli Sulin
03.02. klo 19:0021:00

Location

Logomo, Logi 3, Köydenpunojankatu 14
Address , Turku

Liput

23,5 € / opiskelijat & eläkeläiset 20,5 €

Big band -sävellyskilpailun finaali

Turku Jazz Orchestra ensimmäinen big band -sävellyskilpailu varsinaissuomalaisille säveltäjille huipentuu helmikuun finaalissa, jossa on mukana neljä sävellystä kolmelta säveltäjältä.

Kuva Olli Sulin

Kuva Olli Sulin

Säveltäjä-saksofonisti Kimmo Gröhnin tuotannosta kuullaan finaalissa kaksi teosta, Blues For Her ja Four Phases Of a Martian Moon. Mynämäellä asuva Gröhn työskentelee lisäksi teatterimuusikkona. Hän on lisäksi kiertänyt Suomea Jim Pembroken, Kirkan ja Arja Korisevan mukana sekä kirjoittanut sovituksia ja samalla toiminut kapellimestarina muun muassa Pori Big Bandissa ja Ladies First Big Bandissa.

Kuva Anna Niskanen

Sibelius-Akatemiassa jazzsävellystä opiskelevan 25-vuotiaan turkulaislähtöisen pianistin Henri Lyysaaren tuotannosta mukaan nousi teos Luotain. Monipuolisesti rytmimusiikin kentällä toimiva Lyysaari tunnetaan jazzkuvioiden lisäksi paljon radioissakin viime aikoina soineesta Tilhet, Pajut ja Muut -yhtyeestä. Hän työskentelee aktiivisesti myös freelancer-muusikkona ja teatteritöiden parissa.

Kuva Tommi Kolunen

Neljäntenä finaalissa on mukana Paimiossa vaikuttavan jazz-, kamari- ja orkesterimusiikin säveltäjän Pertti Jalavan teos Lähtö 23.45 laiturilta 6Hänen tuotantoonsa sisältyy mm. neljä sinfoniaa, neljä jousikvartettoa ja pianokonsertto. Jalava on julkaissut kolme omaa musiikkiaan sisältävää albumia, joista uusin on kamarimusiikkia sisältävä Into a Warm Night vuodelta 2015. Jalava toimii myös rumpalina ja kosketinsoittajana.

Kilpailun voittajasta päättää illan aikana tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimii jazzmuusikko Mikko Hassinen sekä jäseninä Flame Jazzin puheenjohtaja Jussi Fredriksson ja vibrafonisti Severi Pyysalo. Myös yleisön suosikki palkitaan.

Illan juontajana ja kapellimestarina toimii Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi. Kilpailun toteuttamista tukevat Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Musiikin edistämissäätiö ja Soitin Laine.

Finalistit esittäytyvät

Kimmo Gröhn, Henri Lyysaari ja Pertti Jalavat kertovat haastattelussa säveltäjän työstä ja arjesta. Lue haastattelu.

Kilpailun säännöt

Kilpailusääntöihin voit tutustua tästä (pdf 270 kt).

Ennakkoliput ja illan kesto

Ennakkoliput 23,5 € / opiskelijat ja eläkeläiset 20,5 € (+ Lippupisteen palvelumaksu 2,5 €), www.lippu.fi/tjo.

Liput ovelta: 26 €, opiskelijat ja eläkeläiset 23 €. Ovet avataan klo 18.00. Illan kesto on noin 2 h. Väliaika.

skr_vihrea_1