Kuva: Tomi Palsa

Huippukitaristi Timo Kämäräinen soittaa Turku Jazz Orchestran solistina!

14.4.2022 Uutiset

Valovoimainen Timo Kämäräinen ja Turku Jazz Orchestra kunnioittavat legendaarisen jazzkitaristi Pat Methenyn musiikkia Sigyn-salin konsertissa perjantaina 22.4. Ikonisten sävellysten uunituoreet big band -sovitukset ovat Turku Jazz Orchestran taiteellisen johtajan, kapellimestari Ville Vannemaan käsialaa.

Perjantaina 22.4. tarjoillaan herkkuja upeiden melodioiden, taitavien harmonioiden, vaikuttavien sävellysten ja sankarikitaroinninkin ystäville, kun Turku Jazz Orchestran Bright Size Life tuo vihdoin Pat Methenyn musiikin big bandin ulottuville. Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Ville Vannemaa on tehnyt orkesterille kymmenen uutta sovitusta niin Methenyn soolotuotannon materiaalista kuin Pat Metheny Groupin ohjelmistosta. Kirsikkana kakun päällä illan solistina soittaa maamme ehdottomiin kitarahuippuihin kuuluva Timo Kämäräinen!

– Kuuntelin Methenyä nuorena paljon, ja lukutapani hänen musiikkiinsa on kyllä vähän muuttunut. Haistan nyt enemmän bluesia, teininä sävyjen kirkkaus ilmeisesti lamaannutti hajuaistini! Konsertti Turku Jazz Orchestran kanssa on suurenmoinen ilo. Meinaa välillä olla ihan pakahduttava fiilis – niin paljon toivoa, lohtua ja keväistä riemua noissa sävelmissä on, Kämäräinen hehkuttaa.

– Tästä konsertista lähdet takuuvarmasti hymyssä suin ja mieli kirkkaana, jatkaa konsertin kapellimestarina toimiva Ville Vannemaa.

Timo Kämäräinen on monipuolinen musiikintekijä, joka parhaiten tunnetaan muusikkoudestaan lukuisten suomalaisten artistien bändeissä, kuten Ismo Alanko ja Olavi Uusivirta. Kämäräinen on suvereeni kitarataituri tyylisuuntien ulottuessa aina rockista modernin jazzin kautta nykymusiikkiteoksiin isojen orkesterien kanssa (NYYD Ensemble, UMO, RSO).

Vaikka kitarismi on kenties ollut näkyvimmin esillä, on Kämäräinen myös kirjoittanut paljon lauluja ja säveltänyt instrumentaalimusiikkia. Vuonna 2018 Kämäräinen, tai hänen alter egonsa Ihana Leijona, lauloi ensimmäistä kertaa suomeksi albumilla Mä voin loistavasti. Lisäksi Kämäräinen on kirjoittanut musiikkia näytelmiin, elokuviin ja tv-sarjoihin sekä muille artisteille.

Elokuussa Suomeen saapuva Pat Metheny on yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista jazzkitaristeista. Turku Jazz Orchestran konsertti-illalle nimensäkin antanut Methenyn debyyttialbumi Bright Size Life julkaistiin vuonna 1976. Pat Metheny on elävistä jazzmuusikoista menestyneimpiä. Kitaristi-säveltäjä on voittanut 20 Grammy-palkintoa ja myynyt n. 20 miljoonaa levyä.

“Siten illan tajunnanräjäyttäjä oli yksiselitteisesti kitaristi Timo Kämäräinen. Olen yrittänyt vähentää riippuvuutta eli kyllästyä hänen soittoonsa käymällä kaikilla eteen sattuvilla keikoilla, mutta tehtävä on toivoton. Joka kerta joutuu poistumaan yhtä pöllämystyneenä, ihan kuin olisi jäänyt jonkun vastustamattoman luonnonvoiman uhriksi.” – Keskisuomalainen, Pentti Ronkanen

Turku Jazz Orchestra & Timo Kämäräinen: Bright Size Life
Pe 22.4.2022 klo 19
Sigyn-sali, Turun konservatorio
Linnankatu 60, Turku

Turku Jazz Orchestra
Timo Kämäräinen – kitara
Ville Vannemaa – kapellimestari, sovittaja

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 30 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Sigyn-salin ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Konsertissa on väliaika. Konsertin kokonaiskesto on n. 1,5 tuntia.

Konsertissa kuultavat kappaleet:

Bright Size Life
A Story Within the Story
Unity Village
Have You Heard

väliaika

San Lorenzo
Roots of Coincidence
Always and Forever
Last Train Home

Turku Jazz Orchestran kokoonpano:

Saksofonit:
Jusu Heinonen
Tane Kannisto
Kimmo Gröhn
Samuli Nieminen

Pasuunat:
Hooper Santos
Jani Jokinen
Gustav Nyström
Vesa Huhtasalo

Trumpetit:
Tero Lindberg
Petter Järvi
Mikko Karjalainen
Timo Mansikka-aho

Komppi:
Timo Kajamies – piano
Vesa Saloranta – basso
Anssi Tirkkonen – rummut