Kuva Antti Kokkola
21.08. klo 17:30

Location

Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha WWW →
Address Eerikinkatu 18, 20100 Turku

Liput

Turku Jazz Festival – Turku Jazz Orchestra & Teemu Viinikainen: Tarantino!

Vellu Halkosalmi – kapellimestari ja sovitukset
Teemu Viinikainen – kitara

Säveltäjä-sovittaja Vellu Halkosalmi on räätälöinyt ohjaaja Quentin Tarantinon elokuvista konserttikokonaisuuden big bandille ja kitaravirtuoosi Teemu Viinikaiselle. Tarantinon elokuvien visuaalinen maailma, kerronnalliset ratkaisut sekä elokuvien ääniraidat vilisevät viittauksia menneeseen. Ohjaaja ei käytä elokuvia varten tehtyjä sävellyksiä tai valjasta elokuviaan tuoreiden hittien markkinointiin, vaan niissä kuullaan runsaasti 1900-luvun jälkipuoliskon yhdysvaltalaista populaarimusiikkia.

Halkosalmi tuo kokonaisuudessa esiin sekä Tarantinon että Viinikaisen vahvuudet ja myös Viinikaisen omat suvereenit tulkintatavat. Sovituksissa on tasavahvasti edustettuna kolme Tarantinon elokuvissakin esiin tulevaa päälinjaa, joita kaikkia yhdistää 1960-luku: instrumentaali-surf, soul ja säveltäjä Ennio Morricone.

Sunnuntaina Aura Stagella esiintyy lisäksi klo 16.00 Kasperi Sarikoski & Nuance ja ilta jatkuu Turku Jazz Orhcestran konsertin jälkeen Final Jam Sessionin merkeissä.

Katso koko ohjelma ja tarkemmat lipunmyyntitiedot osoitteessa www.turkujazz.fi ja Ticketmaster. Myynnissä yhden-kolmen päivän lippuja. S-Etukortilla liput alennettuun hintaan 14.8. saakka.