Henri Lyysaari voitti Turku Jazz Orchestran sävellyskilpailun vuonna 2016 kappalellaan "Luotain". Kuva: Emma Luukkala
04.11. klo 16:00

Location

Sigyn-sali WWW →
Address Linnankatu 60, 20100 Turku

Liput

20-29

Turku Jazz Orchestra plays Henri Lyysaari feat. Max Zenger

Turku Jazz Orchestra
Henri Lyysaari – sävellys
Vellu Halkosalmi – kapellimestari
Max Zenger – saksofoni

 

Turku Jazz Orchestran marraskuun konsertissa kuullaan uutta big band -musiikkia nuorilta turkulaislähtöisiltä jazztaitureilta! TJO:n historian ensimmäisen tilausteoksen säveltäjäksi on valittu vuonna 2016 Turku Jazz Orchestran sävellyskilpailun voittanut säveltäjä-pianisti Henri Lyysaari, ja konsertin solistina kuullaan saksofonisti ja puupuhallinspesialisti Max Zenger.

Sibelius-Akatemiassa jazzsävellystä opiskeleva Henri Lyysaari on alan nuori lupaus. Rytmimusiikin ja teatterin kentillä monipuolisesti työskentelevä Lyysaari on menestynyt myös kansainvälisissä kilpailuissa, näistä mainittakoon Jazz Comp Graz big band -sävellyskilpailun finaalipaikka syksyllä 2017 sekä Vantaan Viihdeorkesterin Markku Johansson -sävellys- ja sovituskilpailun toinen sija syyskuussa 2018.

Konsertin solistina soittava Max Zenger on nuoresta iästään huolimatta lunastanut paikkansa Suomen kärkipuhaltajien joukossa. Vastikään Sibelius-Akatemiasta valmistunut muusikko on valittu mm. Turku Jazzin vuoden 2018 artistiksi ja vuonna 2017 hänet palkittiin Pori Jazzin nousevana kykynä.

Lähtökohtana Lyysaaren sävellykselle on TJO:n sävellyskilpailun voittanut Luotain -teos. Lyysaari kertoo inspiroituvansa etenkin jazzmusiikin vielä varsin lyhyestä historiasta, josta kuitenkin riittää paljon ammennettavaa. Tällä nuorella säveltäjällä horisontti on avoin ja tutkimattomia ulottuvuuksia riittää koluttavaksi. Tämän tutkimusretken satoa kuullaan marraskuun kantaesityksessä Turussa!

 

LIPUT 29 € / eläkeläinen ja työtön 27 € / opiskelija 20 € / S-etu 26 €
Tiketti

S-etukortilla -10% normaalihinnasta (max 2 etua / kortti, ei bonusta)