Kuva: Paul Paasimaa
08.10. klo 20:0021:45

Location

Logomo, Logi 3 WWW →
Address Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku

Liput

26 € / 21 € / OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat 22 €

Food & Fun 2016: Turku Jazz Orchestra & Panu Savolainen: Playing Reality

Playing Reality on Vellu Halkosalmen säveltämä tilaustyö vibrafonisti Panu Savolaiselle ja big bandille. Halkosalmi pohtii sävellyksessään leikin olemusta ja leikin kautta oppimista. Logomossa kuullaan teoksen kantaesitys osana kansainvälisen Food & Fun -ruokafestivaalin oheisohjelmaa.

Vellu Halkosalmi – kapellimestari ja säveltäjä
Panu Savolainen – vibrafoni

Playing Reality

Turku Jazz Orchestra kruunaa lauantai-illan leikin pyörteisiin heittäytyvällä Playing Reality -konsertilla, jonka ensiesityksen kuulemme Logomossa.  Konsertti vie sinut mukaan lapsuuden ajan suuriin seikkailuihin täydellä sydämellä!

Teoksessa Vellu Halkosalmi pohtii tietoisuuden kehittymistä ja lapsuusajan suurta seikkailua: kokeilua, haparointia, leikkiä, takaumia ja kasvua. Vibrafoni on tämän kaiken keskellä kasvavan ihmisen ääni ja orkesteri on muu maailma.

Sävellyksellisesti Halkosalmen musiikki on vahvasti ohjelmallista, ja jazzin ohella siinä on aineksia myös rytmimusiikin eri lajeista, elokuvamusiikista ja taidemusiikista. Kappaleiden eri osat kuvaavat meitä kaikkia ihmisiä yhdistäviä ja tunnemuistissamme olevia kokemuksia. “Esimerkiksi play-sanan kaksoismerkitys – siis leikki ja soitto – myös kiehtoo minua. Taiteet ja erityisesti improvisointihan ovat yksi puhtaimmista leikin muodoista, jota aikuinen voi harjoittaa. Lapsuuttahan emme saa takaisin, mutta voimme silti yrittää”, Halkosalmi pohtii.

Panu Savolainen

Vibrafonisti Panu Savolainen (s. 1990) on noussut nopeasti kotimaisen jazzmusiikin kirkkaimpaan tähtikaartiin. Viime vuosina hän on saavuttanut jazzyleisön huomion laajalti mm. HERD-jazztriollaan, joka voitti pääpalkinnon European Jazz Competition -yhtyekilpailussa kesällä 2011. Tämän jälkeen HERD ja laulaja Aili Ikonen osuivat kultasuoneen suomalaisia jazziskelmiä esittäneellä Jazzbasilli-projektillaan.

Vuonna 2015 Savolainen puolestaan teki uuden aluevaltauksen kootessaan Toivo Kärjen 100-vuotissyntymävuoden kunniaksi juhlakonsertin, jossa hänen luotsaamansa trio esiintyi viiden maamme johtavan orkesterin solistina kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto. Savolainen valittiin vuonna 2010 Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi ja vuonna 2014 Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteelliseksi johtajaksi.

Vellu Halkosalmi

Vellu Halkosalmi on säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari, jonka työn ydintä on musiikillisten siltojen rakentaminen eri tyylilajien, orkestereiden ja muusikoiden kohtaamisissa. Hänen töitään ovat esittäneet useimmat kotimaiset orkesterit ja big bandit (mm. Helsingin kaupunginorkesteri, Sinfonia Lahti, UMO Jazz Orchestra, Espoo Big Band) sekä eturivin artistit kuten Jukka Perko, Iiro Rantala, Kauko Röyhkä, Ilkka Alanko ja Jari Sillanpää.

Tällä hetkellä hän toimii myös Turku Jazz Orchestran taiteellisena johtajana. Halkosalmi on myös kansainvälisesti erittäin kysytty sovittaja, ja hän onkin työskennellyt lukuisten maailmanluokan tähtien kuten mm. Chaka Khan, Laura Mvula, Snarky Puppy ja Quincy Jones, kanssa. Vuodesta 2005 lähtien Halkosalmi on toiminut sovittajana maineikkaassa hollantilaisessa Metropole Orchestrassa.

Lisätietoja

Liput: 26 € / opiskelijat ja eläkeläiset 21 €

OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu
22 € (norm. 26 €, max 2 etua/asiakas). Myynnissä ennakkoon Lippupisteen myyntipaikoissa sekä ovelta. Oston yhteydessä esitettävä OP:n pankkikortti, jossa lukee omistaja-asiakas, tai Pivon sähköinen etukuponki.

Ennakkoliput: Lippupiste (+ palvelumaksu)

Illan kesto on noin 1,5 h, ei väliaikaa. Alaikäiset pääsevät sisään vanhempien seurassa.

Näyttökuva 2016-05-21 kello 2.08.02Food & Fun 2016

Hyvä ruoka ja laadukas jazz ovat illanvietoissa lyömätön yhdistelmä, ja Turussa on lokakuussa mahdollisuus koko illan aistinautintoihin. Jazz City Turku -toimijat ja Food & Fun toteuttavat yhteistyössä neljän konsertin kokonaisuuden osana kansainvälisen ruokafestivaalin ohjelmaa.

Tervetuloa maistelemaan jazzia ruokanautintojen jälkeen!

Ke 5.10. klo 20 Food & Fun: Elifantree (SE/FI), Tiirikkala
To 6.10. klo 20 Food & Fun: Jukka Gustavson Organ Fusion Band, Tiirikkala
Pe 7.10. klo 21 Food & Fun: Timo Lassy Band + Buba Wii Aa, Börs Night Club
La 8.10. klo 20 Food & Fun: Turku Jazz Orchestra & Panu Savolainen: Playing Reality, Logomo, Logi 3

Varaa oma ravintolailtasi osoitteessa www.foodandfunfinland.fi.