Ailin kuva: Heli Blåfield. Kalevin kuva: Olli Sulin.
30.01. klo 19:00

Location

Linnateatteri, Domino-sali WWW →
Address Humalistonkatu 7, Turku

Liput

15–30 €

AJANKOHTA SIIRTYY! Turku Jazz Orchestra: Louis & Ella

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa 10 henkilön kokoontumisrajoitusta Varsinais-Suomessa 10.2.2021 asti, joten konsertti peruuntuu tammikuulta. Konsertille pyritään löytämään uusi ajankohta syyskuulle.

Linnateatterin lipunmyynti tai Lippupiste ottavat kaikkiin yhteystietonsa jättäneisiin asiakkaisiin yhteyttä 17.1. jälkeen. Voit myös olla yhteydessä lippujen vaihdosta ja palautuksesta suoraan Linnateatterin myyntipalveluun p. 02 232 1215 ma-pe klo 9-16 tai sähköpostitse info@linnateatteri.fi.

 

Turku Jazz Orchestra
Kalevi Louhivuori – trumpetti, laulu
Aili Ikonen – laulu

Turku Jazz Orchestran kevätkausi käynnistyy konsertilla, joka tekee kunniaa kahdelle jazzin jättiläiselle, laulaja Ella Fitzgeraldille ja trumpetisti-laulaja Louis Armstrongille. Satchmo-lempinimellä tunnettu Armstrong loi 1920-luvulla suuntaviivat tulevalle jazz-improvisaatiolle. Hän kehitti semanttisesti merkityksettömiin tavuihin perustuvan scat-laulutyylin, jonka kenties mestarillisimpana taitajana pidetään Ella Fitzgeraldia. He molemmat olivat myös aikakautensa rakastetuimpia viihdyttäjiä ja suurenkin yleisön suosikkeja. Big bandin muhkean soundin vauhdittamina Louisin ja Ellan saappaisiin hyppäävät kotimaiset jazztaiturit Kalevi Louhivuori ja Aili Ikonen.

Kalevi Louhivuori (s. 1984) on kansainvälisesti arvostetumpia, palkituimpia ja tunnetuimpia suomalaistrumpetisteja. Kypsästä ja erottuvasta soundistaan tunnettu muusikko on vuosien varrella vaikuttanut monipuolisesti eri genreissä. Hänet tunnetaan mm. yhtyeenjohtajana The Northern Governors ja Kalevi Louhivuori Quintet -yhtyeistään, soittajana Ricky-Tick Big Bandista sekä sävellyksistään ja sovituksistaan Yonan, Emma Salokosken ja Janna Hurmerinnan albumeille. Louhivuori vaikuttaa myös KAiKU-musiikkikäsineen kehityksen taustalla. Louis & Ella -konsertissa Louhivuori pääsee väläyttämään taitojaan myös laulajana.

Suomen tämän hetken ykkösjazzlaulajaksikin tituleerattu Aili Ikonen (s.1982) on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä, joka julkaisi hiljattain kolmannen sooloalbuminsa Suru ei oo suora viiva. Maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva Ikonen on valloittanut kuulijoita ympäri maan herkällä mutta vahvalla tulkinnallaan. Ikonen tunnetaan myös virtuoosisena Ella Fitzgerald -tulkitsijana; hän julkaisi vuonna 2013 erinomaisia arvioita saaneen Fitzgeraldille omistetun levyn Tribute to Ella. Valovoimaisen artistin ura sisältää lukuisia albumeita, big band- produktioita ja jazziskelmiäkin. Lisäksi Ikonen tunnetaan nykyisin myös Rajaton-lauluyhtyeen uusimpana jäsenenä.

”On vaikea kuvitella Ikosta parempaa valintaa suomalaiseksi Ella-solistiksi. Mitä vaikeampaa kuviointia, sen itsevarmemmalta Ikonen tuntuu…” – Keskisuomalainen

Konsertin kokonaiskesto on n. 1 h 45 min sisältäen väliajan.

LIPUT Lippu.fi 
Normaali 30 €
S-etu 27,5 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat 15 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

 

 

Linnateatteriin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja, jotta salissa säilyvät riittävät turvavälit. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikissa yleisötapahtumissa. Voit tutustua turvallisuusohjeisiin tarkemmin Linnateatterin verkkosivuilla. Muistathan noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa! Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.