08.03. klo 19:00

Location

Åbo Svenska Teater WWW →
Address Eerikinkatu 13, Turku

Liput

10-30 €

Turku Jazz Orchestra & Jussi Lampela: Jazz Noir feat. Jukka Perko & Jukka Eskola

Turku Jazz Orchestra
Jussi Lampela – kapellimestari
Jukka Perko – saksofoni
Jukka Eskola – trumpetti

 

Turku Jazz Festivalin avauskonsertti vie kuulijan konserttimatkalle 40-50-luvun crime jazzin ja film noirin tummanpuhuviin maisemiin. Assosiaationsa tummanpuhuvista intohimodraamoista ja rikoselokuvien klassikoista lainaava teos on Jussi Lampelan säveltämä ja johtama musiikillinen kokonaisuus big bandille, kahdelle solistille, ääninauhalle ja visuaaliselle lavaprojisoinnille.

Jazz-musiikki on usein yhdistetty elokuvan kielessä ihmismielen paheiden ja rikosten tulkiksi ja soivia esikuvia projektille ovatkin lukuisat Hollywoodin elokuvasäveltäjät, kuten Elmer Bernstein ja Henry Mancini. Illan solisteina ovat maamme eturivin jazzpuhaltajat, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Jukka Eskola. Elokuvallisen jännitystunnelman upeaan ÅST:n konserttisaliin tuo läpi konsertin jatkuva videotaiteilija Joonas Tikkasen videoinstallaatio klassisista film noir -elokuvien maisemista ja  nauhalta kuultavat katkelmat muutamista aikakauden tärkeimmistä poliittisista puheista.

Liput: 30-15 € / opiskelija ja eläkeläinen 28-10 €  + palvelumaksut, Ticketmaster ja ÅST:n lippukassa (ilman palvelumaksuja).

Suosittelemme lunastamaan liput ennakkoon ruuhkan välttämiseksi.