Turku Jazz Orchestra & Jukka Eskola: Clark Terry 100

02.09. klo 19:00

Location

Linnateatteri, Domino-sali WWW →
Address Humalistonkatu 7, Turku
Liput: 15–30 €, Lippu.fi
Jaa →

Turku Jazz Orchestra
Rasmus Soini – kapellimestari
Jukka Eskola – trumpetti

Turku Jazz Orchestran syyskausi käynnistyy jazzlegenda Clark Terryn juhlavuoden merkeissä, kun solistivieraaksi saapuu häikäisevä trumpetisti Jukka Eskola!

Trumpetisti Clark Terryn syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi luvassa on läpileikkaus Terryn mittavan uran vaiheista eikä materiaalista ole todella pulaa – Clark Terry on yksi historian levyttäneimpiä jazzmuusikoita, joka ehti urallaan soittaa mm. Duke Ellingtonin, Count Basien ja Quincy Jonesin yhtyeissä. Konsertin itseoikeutettuna solistina toimii suomalaisen jazzin kuuma nimi Jukka Eskola ja konsertin johtaa nuoremman polven big band -vaikuttaja Rasmus Soini.

Trumpetisti Jukka Eskola on yksi maamme tunnetuimmista jazzmuusikoista. Hän on julkaissut kuusi soololevyä sekä esiintynyt useiden big bandien ja sinfoniaorkestereiden solistina niin Suomessa kuin ulkomailla. Monipuolinen Eskola tunnetaan jazz-uransa lisäksi myös useista television viihdeorkestereista sekä maamme eturivin pop-artistien yhtyeistä. Lisäksi Eskola toimii taiteellisena johtajana Elojazz- ja SavoyJAZZFest -tapahtumissa sekä Oulu All Star Big Bandissa.

Nuori jazzlupaus Rasmus Soini on savonlinnalaislähtöinen säveltäjä, sovittaja, kapellimestari ja pedagogi. Soini tunnetaan erityisesti vuonna 2013 perustamansa Sointi Jazz Orchestran taiteellisena johtajana ja kapellimestarina. Soini on myös kysytty kouluttaja, ja hänen sävellyksiäään ja sovituksiaaan ovat esittäneet useat kotimaiset big bandit ja puhallinorkesterit.

Konsertin kokonaiskesto on n. 90 min sisältäen väliajan.

LIPUT Lippu.fi
Normaali 30 €
OP Turun seudun omistaja-asiakasetu 27,5 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat 15 €

 

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia koronapandemian aikaisiin rajoituksiin liittyen. Tiedotamme konsertin mahdollisista erikoisjärjestelyistä kesän ja syksyn aikana Jazz City Turun verkkosivuilla ja somekanavissa.