Johanna Försti nähdään Turku Jazz Orchestran solistina neljän paikkakunnan juhlakiertueella 13.-16.9.2017. Kuva: Tero Ahonen.
13.09.16.09.

Location

Address

Liput

16-29,50€

Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti juhlakiertueella – Muusikkojen Liitto 100 vuotta

Turku Jazz Orchestran ja Johanna Förstin syyskuisella kiertueella juhlitaan 100-vuotiasta Muusikkojen liittoa sekä big band -musiikkia kautta aikojen!

Muusikkojen liiton neljän paikkakunnan juhlakiertueella kuullaan Turku Jazz Orchestran ja Johanna Förstin tunnelmallinen “Lady Sings the Blues” -konserttikokonaisuus, joka koostuu jazz-, soul- ja blues-musiikin hurmaavista klassikoista.

Turku Jazz Orchestran solistina kuultava, Suomen nimekkäimpiin jazzlaulajiin lukeutuva Försti tunnetaan ennen kaikkea räväkkänä Jo Stance -yhtyeen solistina sekä Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana.

Kiertueyleisö pääsee kokemaan varsinaista big band -musiikin huumaa, kun jokaisella kiertuepaikkakunnalla konsertti-illan Turku Jazz Orchestran kanssa jakavat paikalliset orkesterit Jyväskylä Big Band, Vaasan Fort Big Band ja Oulu All Star Big Band. Juhlakiertue huipentuu Turusta lähtevään Flame Jazz -risteilyyn Viking Gracella, jolla mukana on myös Oulu All Star Big Band sekä useita muita yhtyeitä.

 

KE 13.9. JYVÄSKYLÄ

Paikka: Ilokivi, Keskussairaalantie 2
Liput: 16-25€, Tiketti

klo 20 Jyväskylä Big Band & Henriika Steidel: Funky ABBA
klo 21 Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti: Lady Sings the Blues

Konsertin kesto n. 2 h sisältäen väliajan

Jyväskylä Big Band

Ilkka Mäkitalo | kapellimestari
Henriika Steidelin | laulu

Voiko Abbaa todella räpätä? Illan avaa show Jyväskylä Big Bandin funky-tyyliin tulkitsemista ABBA-yhtyeen ikivihreistä. Kappaleiden uusien versioiden lisäksi, myös lavan rajoja koetellaan vierailevan kapellimestari Tapio Maunuvaaran johtaman, liki 20-päisen, orkesterin lisäksi solisti Henriika Steidelin, sekä kolmen taustalaulajan voimin.

Jyväskylä Big Band (JBB) on valtakunnallisesti tunnettu orkesteri, joka voitti viime syksynä Suomen Big Band -mestaruuden (jaetulla 1. sijalla). JBB on tunnettu suomalaisen uuden musiikin tulkitsijana ja edistäjänä mutta seilaa suvereenisti myös big band– ja maailmanmusiikista salsaan ja souliin, kouluttaa ja keikkailee sekä kotimaassa että kansainvälisestikkin ja on kasvattanut ison määrän muusikkoja yli 30 vuoden aikana. Kapellimestari Ilkka Mäkitalo on luotsannut bändiä vuodesta 1995.

 

TO 14.9. VAASA

Paikka: Ritz, Kirkkopuistikko 22
Liput: 22,50-29,50€, Tiketti

klo 19 Fort Big Band & Charlotta Kerbs: Tribute to Ella Fitzgerald
klo 20 Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti: Lady Sings the Blues

Konsertin kesto n. 2 h sisältäen väliajan.

Vaasan konsertti on osana Musik & Talang -tapahtuman ohjelmaa.

Fort Big Band

Charlotta Kerbs | laulu

Fort Big band on Vaasassa ja sen ympäristössä jo 15 vuotta toiminut rytmimusiikin big band jota johtaa vaasalainen muusikko Ralf Nyqvist. Juhlakonsertin ohjelmassa yhtye esittää tribuutin yhdelle ehkä historian menestyksekkäimmistä jazzlaulajattarista, Ella Fitzgeraldille, solistinaan valloittava Charlotta Kerbs.

PE 15.9. OULU

Paikka: Pohjankartanon sali, Suvantokatu 1
Liput: 17,00-29,50€, Ticketmaster

klo 19 Oulu All Star Big Band feat. Manuel Dunkel: A Tribute To Michael Brecker
klo 20 Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti: Lady Sings The Blues

Konsertin kesto n. 2 h sisältäen väliajan.

Oulu All Star Big Band

Manuel Dunkel | tenorisaksofoni
Mikko Hassinen | kapellimestari

A Tribute to Michael Brecker on kunnianosoitus yhdelle merkittävimmistä tenorisaksofonisteista kautta aikojen. Yhdysvaltalainen Brecker keräsi uransa aikana huikeat 15 Grammy-palkintoa ja on soittanut sadoilla albumeilla sekä tehnyt yhteistyötä lukuisten huippumuusikoiden kanssa. Oulu All Star Big Bandin kapellimestarina on Mikko Hassinen ja solistina kuullaan Manuel Dunkelia (1971-), joka esiintyi Michael Breckerin kanssa ”Live in Helsinki 1995” -taltioinnilla sekä UMOn solistina kyseisen taltioinnin levynjulkaisukonsertissa vuonna 2015. Manuel Dunkel sai Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2011 ja on yksi arvostetuimmista saksofonisteistamme.

 

LA 16.9. TURKU, FLAME JAZZ CRUISE 11

Paikka: Viking Grace, Turun Linnansatama, Ensimmäinen Linja 1
Lähtö: 16.9. klo 20.55
Paluu: 17.9. klo 19.50
Liput: Viking Line

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin ja lisätiedot koko ristilyn ohjelmasta löytyy täältä.