Turku Jazz Orchestran voi nähdä kesällä jazzfestivaaleilla. Kuva: Pia Jalkanen
07.07. klo 16:40

Location

Baltic Jazz WWW →
Address Masuunintie 5, 25900 Taalintehdas

Liput

12-130€

Baltic Jazz: Turku Jazz Orchestra & Antti Sarpila – Tribute to Benny Goodman

Baltic Jazzin lauantaissa Turku Jazz Orchestra esittää kunnianosoituksen jazzlegenda Benny Goodmanille yhdessä kapellimestari Antti Sarpilan ja laulaja Annimaria Rinteen kanssa. Säveltäjä-kapellimestari-klarinetisti-saksofonisti Antti Sarpila on ollut maamme tärkeimpiä traditionaalisen jazzin taitureita jo neljännesvuosisadan ajan. Sarpila kertoo Benny Goodmanin olleen hänen suosikkiklarinetistinsa aina nuoruusvuosista lähtien. “Goodmanin tapa rytmittää ja tulkita melodia tekee hänestä suurenmoisen taiteilijan ja syystäkin hän on ansainnut kunnianimensä The King Of Swing”.

Vielä klarinettiakin paremmin Benny Goodman tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä big band -johtajista. ”The Swing Era” -aikakaudella vaikuttanut Benny Goodman Orchestra edusti oman aikakautensa populaarimusiikkia, joka hyväksyttiin myöhemmin myös konserttisaleihin. “Koko urani ajan olen tehnyt lukemattomia kertoja kunnianosoituksia swingin kuninkaalle enkä koskaan ole kyllästynyt palaamaan tämän musiikin ainutlaatuiseen tunnelmaan. On aina suuri haaste kyetä uudelleen luomaan nuo maagiset hetket ja koettaa saavuttaa Goodmanin ylittämätön melodiataju ja vastustamaton svengi”, Sarpila toteaa.

Konsertissa kuullaan Goodmanin suurimpien hittien ohella myös harvinaisempia teoksia sekä joitakin Sarpilan uusia sävellyksiä ja sovituksia epätavallisistakin kappaleista. Sokerina pohjalla on laulusolisti Annimaria Rinteen tuoma tuulahdus Great American Song Bookin repertuaarista. Luvassa on unohtumaton konsertti ja aikamatka jazzin kulta-aikaan.

 

Liput ja lisätiedot: www.balticjazz.com