Big Band -opisto

Turku Jazz Orchestran Big Band -opisto tarjoaa tasokasta ja monipuolista rytmimusiikin opetusta Turussa. Mukaan ovat tervetulleet sekä aloittelijat että harjaantuneet big band musiikista kiinnostuneet soittajat!

Turku Jazz Orchestran Big Band -opisto koostuu kahdesta orkesterista, joista toinen on suunnattu aloittelijoille ja toinen edistyneemmille soittajille. Vuosittain järjestetään kaksi tiivistä opetusperiodia, toinen kevätkaudella ja toinen syyskaudella. Opistossa harjoitellaan sekä sektioittain että koko big bandin voimin, sekä syvennetään alan tuntemusta huippumuusikoiden vetämissä workshopeissa. Opetusperiodin päättää esiintyminen legendaarisella Harlem Jazz Clubilla.

TJO:n Big Band -opisto aloitti toimintansa keväällä 2014 ja sen tarkoituksena on tarjota Turun seudun soittajille, niin harrastajille kuin edistyneemmillekkin muusikoille, mahdollisuus big band -soiton opiskeluun. Orkesterien ohjelmisto sisältää monipuolisesti erilaista jazzia ja muuta rytmimusiikkia eri aikakausilta. Toiminta soveltuu myös ammattiin opiskeleville.

Kevätperiodi 2019 on peruuntunut vähäisen osallistujamäärän vuoksi!

Big Band -opisto, kevät 2019 

Big Band -opiston kevätperiodin opetuspäivät ovat la 30.3., su 31.3, la 13.4. ja su 14.4. Opetus tapahtuu Turun konservatoriolla aina klo 10-14. Kenraaliharjoitus on ti 23.4 klo 18-20. Loppukonsertti on torstaina 25.4. klo 20 Harlem Jazz Clubilla Hamburger Börsissä.

Opistossa toimii kaksi orkesteria, aloittelijoiden B-orkesteri ja pidemmälle ehtineiden soittajien A-orkesteri. Big Band -opistoon ovat tervetulleet mukaan myös laulajat, jotka pääsevät opiskelemaan jazzlaulua ammattilaisten opastuksella ja esiintymään yhdessä big bandin kanssa.

Ilmoittautuminen

Kevään periodille voit ilmoittautua sunnuntaihin 24.3. mennessä täyttämällä oheisen ilmoittautumislomakkeen. ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT

Opiston osallistumismaksu on 70 euroa. Maksu suoritetaan ensimmäisen harjoituspäivän yhteydessä ja se sisältää kurssimateriaalit, sektio- ja bänditreenit, periodikohtaiset workshopit ja välipalan. Maksun voi suorittaa käteisellä tai maksukortilla.

Turku Jazz Orchestra ei vakuuta opiston osallistujia. Jokainen osallistuja vastaa omista vakuutuksistaan.

Aikataulu

Opetuspäivät Turun konservatoriolla:

Ei opetusta keväällä 2019.

 

Opetuspäivien runko

WhatsApp Image 2018-10-30 at 13.44.09

Esiintyminen

Ei esiintymistä keväällä 2019.

Mikä on big band?

Big band -termillä tarkoitetaan kokoonpanoa, jossa on rytmisektio ja 13 puhallinta. Lisäksi mukana voi olla laulusolisti tai muita solisteja. Big bandin soittama ohjelmiston skaala ulottuu perinteisestä swing- ja tanssimusiikista aina funkin ja soulin kautta modernimpaan jazziin.

Big Bandin kokoonpano perusmuodossaan:

• rytmisektio: piano, rummut, basso ja kitara
• saksofonisektio: alttosaksofoni (2), tenorisaksofoni (2) ja baritonisaksofoni (1)
• trumpettisektio: 4 trumpettia
• pasuunasektio: tenoripasuuna (3), bassopasuuna (1)

Rytmisektiossa on usein myös perkussionisti, jolla voi olla rytmisoitinten lisäksi myös melodisia soittimia, kuten vibrafoni. Saksofonisektiossa soittajilla on toisinaan useita sivusoittimia, joita voivat olla huilu, klarinetti, sopraanosaksofoni tai bassoklarinetti. Trumpettisektiossa soittajilla on yleensä sivusoittimina flyygelitorvet.

Lisätietoja

Jusu Heinonen, tuottaja
jusu@jazzcityturku.fi
040 562 1956