Kuva: Ilkka Arola

Turku Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlakonsertti lauantaina Sigyn-salissa!

10.10.2022 Uutiset

Turku Jazz Orchestra täyttää 10 vuotta! Syntymäpäiväjuhlinta huipentuu lauantaina 15.10. Sigyn-salissa, kun juhlakonserttilavalle nousee viisi orkesterin historian kannalta merkittävää vierasta: Jukka Perko, Aili Ikonen, Sami Pitkämö, Severi Pyysalo ja alkuaikojen taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi.

Turku Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlakonsertti esittelee orkesterin laaja-alaista taiteellista osaamista haastavasta nykymusiikista perinnetietoiseen jazzilmaisuun sekä viihteellisiin sävyihin. Orkesteria johtaa nykyinen taiteellinen johtaja, saksofonisti-kapellimestari Ville Vannemaa.

Turku Jazz Orchestran perustajajäsen, tuottaja ja saksofonisti Jusu Heinonen lupaa hienoa konserttielämystä lauantaille:

– Lavalla on solisteja, jotka ovat olleet orkesterille tärkeitä vuosien varrella. Sami Pitkämö oli meidän ensimmäinen solisti ja Jukka Perko on ollut useamman kerran mukana. Myöskin Severi Pyysalon ja Aili Ikosen kanssa ollaan tehty monta keikkaa. Oli hienoa, että kaikki lähtivät heti mukaan, kun pyydettiin, ja mahtavaa on saada myös Vellu Halkosalmi takaisin vierailemaan kapellimestarin paikalla.

Heinonen kuvailee TJO:n 10-vuotista taivalta onnistuneeksi, vaikka työ orkesterin eteen on vienytkin aikaa, rahaa ja voimia:

– On äärimmäisen hienoa, että orkesteri on saavuttanut oman paikkansa musiikkikentällä ja se tunnetaan kansallisesti hyvin. Turku Jazz Orchestralla on hyvä maine kovatasoisena bändinä, ja myös siinä mielessä, että asiat hoituvat aina hyvin ja sovitusti. Orkesteri on itse asiassa saanut aina pelkästään positiivista palautetta! Mutta hirvittävän raskastahan tämä on ollut. Monella on ollut tukkaa vielä silloin, kun aloitettiin! 

Turku Jazz Orchestra toivottaa musiikinystävät lämpimästi tervetulleiksi hyvän mielen juhlakonserttiin täynnä kotimaisen jazzkentän kirkkaimpia tähtiä!

Turku Jazz Orchestra 10 vuotta!
La 15.10.2022 klo 19
Sigyn-sali, Turun konservatorio
Linnankatu 60, Turku

Turku Jazz Orchestra
Ville Vannemaa – kapellimestari
Vellu Halkosalmi – kapellimestari
Aili Ikonen – laulu
Sami Pitkämö – laulu
Jukka Perko – saksofoni
Severi Pyysalo – vibrafoni

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 30 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat 15 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Sigyn-salin ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Konsertin kokonaiskesto on n. 2 tuntia sisältäen väliajan.

Ennen konserttia järjestetään oma juhlatilaisuus Jazz City Turku ry:n kannatusjäsenille. Voit liittyä kannatusjäseneksi osoitteessa: www.jazzcityturku.fi/kannatusjasenyys

Turku Jazz Orchestran kokoonpano konsertissa:

Saksofonit:
Jusu Heinonen
Tane Kannisto
Jaakko Martikainen
Harri Wallenius
Samuli Nieminen

Pasuunat:
Hooper Santos
Jani Jokinen
Gustav Nyström
Pekka Laurikka

Trumpetit:
Tero Lindberg
Petter Järvi
Rami Koskinen
Timo Mansikka-aho

Komppi:
Timo Kajamies – piano
Joni Vierre – kitara
Vesa Saloranta – basso
Veikka Kajamies – rummut

Turku Jazz Orchestran ensimmäinen konsertti toukokuussa 2012. Kuva: Olli Sulin