Kuva: Anu Jormalainen

Turku Jazz Orchestran ja trumpetisti Tero Lindbergin kiertue käynnistyy Logomossa keskiviikkona!

22.11.2021 Uutiset

Trumpetisti Tero Lindberg esittelee tuoreen Cold War 3.0 -sävellysteoksensa kiertueella, joka päättää samalla Lindbergin nelivuotisen kauden Turku Jazz Orchestran taiteellisena johtajana. Kiertueen avauskonsertti kuullaan keskiviikkona 24.11. Logomon Teatro-salissa sekä live streamina Keikalla.fi-palvelussa.

Turku Jazz Orchestraa taiteellisena johtajana vuosina 2018-2021 luotsannut trumpetisti Tero Lindberg päättää toimikautensa juhlakiertueella Varsinais-Suomessa. Lindberg on säveltänyt uunituoreen Cold War 3.0 -teoksensa inspiroituneena aikakautemme dramaattisista käänteistä. Teoksen sävellykset ammentavat uudenlaisesta kylmästä sodasta, jossa disinformaatio, pandemia, demokratian horjuminen ja väkivaltaisten konfliktien uhka ovat jälleen arkitodellisuutta. Musiikissa fuusioituvat jazzin ja rytmimusiikin eri lajit swingistä rockiin kuvastaen demokratioiden ja autoritääristen diktatuurien kamppailua elintilasta.

Monipuolinen Tero Lindberg on yksi Suomen johtavista trumpetisteista. Hän on soittanut lukuisilla levyillä ja kiertueilla maamme eturivin yhtyeiden ja artistien kanssa, kuten Sunrise Avenue, Jimi Tenor, Popeda, DallapéPaula Koivuniemi ja Mikko Leppilampi. Lindberg on tullut tutuksi myös useiden tv-ohjelmien orkestereista, kuten Tähdet Tähdet, Saturday Night Live Suomi ja Tanssii Tähtien Kanssa, joissa hän on toiminut myös sovittajan roolissa.

Tero Lindberg julkaisi ensimmäisen soololevynsä Kultaisen Trumpetin Paluu vuonna 2015. Levy saavutti suuren suosion puhallinpiireissä kotimaassa ja ulkomailla innostaen Lindbergiä jatkamaan soolourallaan. 2017 ilmestyi kolmen kappaleen EP Kultaisen Trumpetin Joulu, ja seuraavana vuonna ilmestyi toinen kokopitkä soololevy Kultainen Trumpetti Iskee Jälleen, jolle Helsingin Sanomat antoi levyarvostelussaan täydet viisi tähteä.

Marraskuun kiertueella Turku Jazz Orchestran kanssa luvassa on elokuvallista takaa-ajoa, kuumia rytmejä, viileää groovea ja tietenkin paljon korkeita ääniä!

Cold War 3.0 -kiertue
24.11. klo 19 Teatro-sali, Logomo, Turku
25.11. klo 19 Kulttuurikeskus Cruselli, Uusikaupunki
27.11. klo 19 Kulttuuritila Näkkäri, Salo

Turku Jazz Orchestra & Tero Lindberg: Cold War 3.0 
Ke 24.11.2021 klo 19
Teatro-sali, Logomo ja Keikalla.fi
Junakatu 9, Turku

Turku Jazz Orchestra
Tero Lindberg – sävellykset, trumpetti ja orkesterin johto

Ennakkoliput Teatro-salin livekeikalle: Lippu.fi
Normaali 30 €
Viking Club -etu 27,5 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15 €

Pääsy tapahtumaan vain koronapassilla. Koronapassivaatimus koskee kaikkia yli 16-vuotiaita. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi. Turussa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomon Teatrossa klo 18 alkaen. Suosithan lähimaksua kortilla. Konsertin kesto on n. 75 minuuttia, ei väliaikaa.

Huomioithan, että konsertti kuvataan ja tallennetaan! Mikäli seuruettasi ei saa kuvata, ota yhteyttä sähköpostitse info@jazzcityturku.fi.

Konsertti striimataan Teatro-salista livenä Keikalla.fi -palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan.

Stream-liput: Lippu.fi 
Peruslippu 9,90 €
Kannatuslippu / perhelippu 19,90 €

Stream-liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa, ei myyntipisteillä. Lippukoodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä tilausvahvistuksesta, ei itse lipusta.

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia kun kirjaudut

Muista testata videota etukäteen sillä laitteella, jolla aiot seurata myös keikkaa!

Lisätiedot ja testivideo: www.keikalla.fi/ukk

Turku Jazz Orchestran kokoonpano:

Saksofonit:
Jusu Heinonen
Tane Kannisto
Kimmo Gröhn
Harri Wallenius
Pekka Välimäki

Pasuunat:
Anna-Maija Laiho-Ihekweazu
Jani Jokinen
Gustav Nyström
Mikael Långbacka

Trumpetit:
Tapio Maunuvaara
Petter Järvi
Timo Mansikka-aho
Rami Koskinen

Komppi:
Timo Kajamies – piano
Jonatan Snapir – kitara
Vesa Saloranta – basso
Veikka Kajamies – perkussiot
Anssi Nykänen – rummut