Kuva: Chris Tomas Konieczny

Huippupianisti Aki Rissanen sähköistää Turku Jazz Orchestran soundin perjantaina!

9.11.2021 Uutiset

Nykyisin Ranskan jazzkentällä aktiivisesti vaikuttava Aki Rissanen on yksi tämän hetken kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia jazzartisteja. Perjantaina hän saapuu Turku Jazz Orchestran solistiksi mielenkiintoisella, elektronisia elementtejä hyödyntävällä ohjelmistollaan. Sigyn-salin konsertti-iltaan voi osallistua myös etänä Tiketti Stream -palvelussa.

Kiistatta mielenkiintoisimpiin eurooppalaisiin jazznimiin lukeutuva pianisti Aki Rissanen (s.1980) saapuu Turku Jazz Orchestran solistiksi uudistuneen Sigyn-salin lavalle perjantaina 12.11. Ohjelmisto on koottu Aki Rissanen Trion kolmelta levyltä, Amorandom (2016), Another North (2017) ja Art In Motion (2019), ja sävellykset big band -sovituksiksi on muokannut tuore Yrjö-palkittu Mikko Hassinen. Lisäulottuvuuksia konserttiin saadaan live-elektroniikasta, jolla Rissanen sähköistää big bandin soundia. Konsertin johtaa Turku Jazz Orchestran tuleva taiteellinen johtaja Ville Vannemaa.

– Inspiroidun konemusiikin ja akustisen teknon toisteisuudesta. Keikoilla sähköinen soundi syntyy siinä hetkessä, kerrostuen ja looppaamalla. Ei mitään päälle liimattua, vaan orgaanista ja big bändiin sulautuvaa, helposti lähestyttävää äänimaisemaa, Rissanen lupaa.

Aki Rissasen ura on vahvassa kansainvälisessä nousussa. Arvostetun brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat Aki Rissanen Trion kolme albumia ovat olleet palkittuja arvostelumenestyksiä, ja yhtye on tehnyt läpimurron eurooppalaisen jazzkentän eturiviin. Trion debyyttilevy Amorandom voitti Emma-palkinnon vuoden 2016 parhaan jazzalbumin kategoriassa. Viimeisimmän Art In Motion -albumin sävellykset ovat saaneet inspiraationsa erityisesti länsi-eurooppalaisesta klassisesta musiikista ja elektronisesta tanssimusiikista.

”Rissasen oma musiikki ei ole asetelmallista, vakavaa eikä paikallaan pönöttävää, vaikka perustuu osittain pienten musiikillisten aihioiden kierrättämiseen ja kerrostamiseen, eräänlaiseen musiikilliseen minimalismiin.” – HS, Harri Uusitorppa

Turku Jazz Orchestra feat. Aki Rissanen: Art Forms 
Pe 12.11.2021 klo 19
Sigyn-sali ja Tiketti Stream
Turun konservatorio, Linnankatu 60, Turku

Turku Jazz Orchestra
Aki Rissanen – piano, elektroniikka, sävellykset
Ville Vannemaa – kapellimestari

Ennakkoliput Sigyn-salin livekeikalle: Tiketti.fi
Normaali 30 €
OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat 27,5 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Sigyn-salin ovella klo 18 alkaen. Suosithan lähimaksua kortilla. Konsertissa on väliaika.

Huomioithan, että konsertti kuvataan ja tallennetaan! Mikäli seuruettasi ei saa kuvata, ota yhteyttä sähköpostitse info@jazzcityturku.fi.

Tapahtumassa ei ole käytössä koronapassia. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa.

Konsertti striimataan Sigyn-salista livenä Tiketti Stream -palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan.

Stream-liput: Tiketti.fi
Peruslippu 9,90 €
Kannatuslippu / perhelippu 19,90 €

Pääset katsomaan konserttia osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Konsertti on katsottavissa 12.11.2021 klo 19.00 – 19.11.2021 klo 23.59. Lipunmyynti loppuu 19.11. klo 22.00.

Turku Jazz Orchestran kokoonpano:

Saksofonit:
Jusu Heinonen
Juha Järvinen
Kimmo Gröhn
Harri Wallenius
Max Zenger

Pasuunat:
Hooper Santos
Jani Jokinen
Pekka Laurikka
Vesa Huhtasalo

Trumpetit:
Teemu Mattsson
Petter Järvi
Rami Koskinen
Mikko Karjalainen

Komppi:
Vesa Saloranta – basso
Anssi Tirkkonen – rummut