Kuva: Louis Panassie

Big band ja filharmonikot kunnioittavat Duke Ellingtonia loppuunmyydyssä konsertissa!

23.11.2020 Uutiset

Muhkean orkesterimusiikin ystäviä hemmotellaan torstaina Turun filharmonisen orkesterin ja Turku Jazz Orchestran yhteiskonsertilla, kun legendaarisen Duke Ellingtonin svengaava musiikki herää eloon loppuunmyydyssä Turun konserttitalossa. Konserttia voi seurata myös striimilähetyksenä Keikalla.fi-alustalla.

Torstaina 26.11. vietetään Turun konserttitalolla todellista musiikinystävän toiveiltaa. Symphonic Ellington -konsertissa lavalle nousevat yhdessä Turun ylpeydet, Turku Jazz Orchestra ja Turun filharmoninen orkesteri, joiden käsittelyssä heräävät eloon legendaarisen pianisti-säveltäjä-orkesterinjohtaja Duke Ellingtonin klassikkoteokset. Konsertin johtaa jazzin ja sinfonian maailmoissa sujuvasti liikkuva musiikin moniottelija Antti Rissanen, ja laulusolistina esiintyy scat-taituri Pekka Kurki. Konserttia voi seurata verkkolähetyksenä Keikalla.fi-palvelussa.

Illan aikana kuullaan Duke Ellingtonin klassikkosävellykset Take the A Train, Sophisticated Lady, Do Nothing’ till You Hear from Me ja It Don’t Mean a Thing sekä Ellingtonin ja Billy Strayhornin Far East Suiten kappaleet 1-8. Mielenkiintoinen Far East Suite on reflektiivinen ja virtuoosinen matka läpi Aasian kahden musiikkivisionäärin aistien kautta. Teos sai inspiraationsa Ellingtonin orkesterin 1960-luvun kiertueilla mm. Syyriassa, Pakistanissa, Iranissa, Sri Lankassa ja Japanissa.

Pasunisti-kapellimestari Antti Rissanen (s.1975) on soittanut lukuisissa maamme eturivin jazzyhtyeissä sekä useiden tunnettujen artistien levyillä sekä johtanut lähes kaikkia Suomessa toimivia big bandeja sekä useita sinfoniaorkestereita. Hän on tehnyt kiertueita 25 maassa ympäri maailmaa ja soittanut mm. Berliinin, Kölnin ja Hampurin radion big bandeissa. Yhdysvalloissa Rissanen opiskeli vuosina 1999– 2001, jolloin hän pääsi soittamaan mm. Charles Mingusin ja  Dizzy Gillespien yhtyeissä sekä Charles Tolliver Big Bandissa. Rissasen sovituskatalogi kattaa noin 300 sovitusta big bandeille, sinfoniaorkestereille sekä pienyhtyeille.

Pekka Kurki (s. 1980) on jazziin erikoistunut monipuolinen laulaja. Hän on yksi harvoista scat-laulun taitajista Suomessa. Kurki on laulanut solistina mm. The Great Helsinki Swing Big Bandissä ja esiintynyt Turun kaupunginteatterissa sekä pääroolissa säveltäjä Heikki Sarmannon jazzooppera Manonin kiertueella Virossa sekä John The  Baptist -oratorion kiertueella Suomessa. Tällä hetkellä keikkailun lisäksi Kurki toimii pop&jazz-musiikin lehtorina Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa. Kurjella on monisävyinen ääni, laaja ääniala ja kyky improvisoida hetkessä.

 

Turku Jazz Orchestra
Turun filharmoninen orkesteri
Antti Rissanen – kapellimestari
Pekka Kurki – laulu

Turku Jazz Orchestra & Turun filharmoninen orkesteri: Symphonic Ellington
To 26.11.2020 klo 19 (ovet klo 18)
Turun konserttitalo
Aninkaistenkatu 9, Turku

LIPUT Lippu.fi KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY!
Normaali 38 €
Eläkeläiset 33 €
Opiskelijat ja lapset 22,5 €
Pyörätuolipaikka 20 €

Konserttia voi seurata myös live stream -lähetyksenä Keikalla.fi-alustalla. Tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan tapahtuman jälkeen.

Live stream -liput 13 € Lippu.fi

Konserttitalolla on turvavälikatsomo, joten konserttiin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja. Tulethan paikalle hyvissä ajoin, jotta vältytään viime hetken ruuhkalta. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa, ja tapahtumassa tulee noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Tarkempi ohjeistus konserttikävijöille löytyy TFO:n verkkosivuilta osoitteesta tfo.fi. Konsertissa ei ole väliaikaa.

 

Konsertissa kuultavat kappaleet:

Far East Suite
1. Tourist point of View
2. Bluebird of Delhi
3. Isfahan
4. Depk
5. Mount Harissa
6. Blue Pepper (Far East of the
Blues)
7. Agra
8. Amad
Säv. ja sov. Duke Ellington & Billy Strayhorn

Take the A Train
Säv. Duke Ellington, sov. D. Berger

Sophisticated Lady
Säv. Duke Ellington, sov. D. Berger

Do Nothing’ till You Hear from Me
Säv. Duke Ellington, sov. Tero Lindberg

It Don’t Mean a Thing
Säv. Duke Ellington, sov. Antti Rissanen

 

Turku Jazz Orchestran kokoonpano:

Saksofonit:
Jusu Heinonen
Juha Järvinen
Kimmo Gröhn
Harri Wallenius
Pekka Välimäki

Pasuunat:
Anna-Maija Laiho-Ihekweazu
Jani Jokinen
Anna-Liisa Lindberg
Pekka Laurikka

Trumpetit:
Tero Lindberg
Mikko Karjalainen
Rami Koskinen
Vesa-Pekka Kopakkala

Komppi:
Ville Vihko – piano
Vesa Saloranta – basso
Ville Pynssi – rummut