Kuva: Olli Sulin

Turku Jazz Orchestra juhlistaa saksofonisti Kimmo Gröhnin kuusikymppisiä!

12.10.2020 Uutiset

Perjantaina kuullaan multi-instrumentalisti Kimmo Gröhnin sävellyksiä syntymäpäiväkonsertissa Sigyn-salissa ja Facebook Livessä. Monipuolinen muusikko on kutsunut lavalle myös vierailevia laulusolisteja pitkän uransa varrelta.

Turku Jazz Orchestra juhlii perjantaina 16.10. näyttävästi saksofonisti-säveltäjä Kimmo Gröhnin 60-vuotissyntymäpäiviä Turun konservatorion Sigyn-salissa. Gröhn on soittanut Turku Jazz Orchestran riveissä orkesterin perustamisvuodesta 2012 lähtien. Monipuolinen muusikko ja säveltäjä esittelee Old, new, borrowed and blue -nimeä kantavassa juhlakonsertissa uutta ja vanhaa tuotantoaan. Konserttilavalla nähdäänkin TJO:n omien solistien lisäksi myös vieraita Gröhnin mittavan uran varrelta: laulaja Ami Aspelund sekä musikaalinäyttämöiltä tutut Pauliina Saarinen & Mikael ”Fagu” Haavisto.

Syntymäpäiväsankari odottaa perjantain jo lähes loppuunmyytyä konserttia suurella innolla.

– Big bandit ovat olleet tärkeä osa elämääni jo nuorena. Olen ylpeä siitä, että olen saanut soittaa Turku Jazz Orchestrassa sen alusta lähtien. Erityisen kiitollinen olen mahdollisuudesta tehdä kokonainen konsertti kirjoittamaani materiaalia, kun vielä tietää, että bändi on maan parhaita, Gröhn iloitsee.

Kimmo Gröhn tunnetaan jazzin lisäksi myös monien teatteriorkesterien sekä iskelmäartistien luottomuusikkona. Hän työskenteli vuosia mm. Arja Korisevan ja Kirkan yhtyeissä kiertäen ympäri Suomea. Musiikkiteatterin ystävät eivät ole voineet välttyä kuulemasta Kimmo Gröhin soittoa, sillä monipuolinen muusikko on soittanut 2000-luvulla jopa yli kolmessakymmenessä eri musikaalissa. Parhaillaan hän on mukana Turun kaupunginteatterin Cabaret-musikaalissa, jossa orkesteri nähdään näyttelijöiden kanssa myös lavalla.

Ensimmäiset sävellyksensä Gröhn teki alle kymmenvuotiaana. Säveltäminen ja myös sanoittaminen ovat jatkuneet siitä asti, ja musiikkia on syntynyt mm. useisiin tv- ja radio-ohjelmiin sekä big band- musikaaliksi asti. Gröhnin oman KG and the B -bluesbändin albumi All Kinds of Blues ilmestyi viime vuonna, ja tuolla levyllä monilahjakkuus Gröhn soittaa pääasiassa kitaraa!

 

Sigyn-salissa on turvavälikatsomo, joten konserttiin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja. Tulethan paikalle hyvissä ajoin, jotta vältytään viime hetken ruuhkalta. Henkilökuntamme ohjaa asiakkaat katsomoon saapumisjärjestyksessä. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa, ja tapahtumassa tulee noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.

Konsertti striimataan livenä Turku Jazz Orchestran ja Jazz City Turun Facebook-sivuilla. Voit tukea Turun jazztapahtumatoimintaa ostamalla striimauskonserttiin kannatuslipun Tiketistä! Keikka on katsottavissa Facebookissa 22.10. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.

 

Turku Jazz Orchestra
Kimmo Gröhn – sävellykset, saksofoni, kitara, laulu

Turku Jazz Orchestra & Kimmo Gröhn 60 – Old, new, borrowed and blue
Pe 16.10.2020 klo 19 (ovet klo 18)
Sigyn-sali, Turun konservatorio ja musiikkiopisto
Linnankatu 60, Turku

Konsertin kesto on n. 1,5 tuntia, ei väliaikaa.

LIPUT Tiketti
Normaali 25 €
S-etu 22,5 € (max 2 etua / asiakas, ei bonusta)
Eläkeläiset 20 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 10 €

Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY!

 

Konsertissa kuultavat kappaleet:

Nopeat silmäykset
(Kimmo Gröhn)

Something About You
(Kimmo Gröhn)

Clown’s Tear
(Kimmo Gröhn)

Papagaios Bêbados
(Kimmo Gröhn)

Dodo Is Dead
(Kimmo Gröhn)

Erilaiset ja samanlaiset
(Kimmo Gröhn)
Laulusolisteina Pauliina Saarinen ja Mikael Haavisto

Pimeät tunteet
(Kimmo Gröhn)
Laulusolisteina Pauliina Saarinen ja Mikael Haavisto

Fantasiaa
(Säv. Kari Kuusamo, san. Kaisu Liuhala, sov. Kimmo Gröhn)
Laulusolistina Ami Aspelund 

Ain’t No Saint
(Kimmo Gröhn)

For Charlie
(Kimmo Gröhn)

Horrorous
(Kimmo Gröhn)

Amerikan pastilli
(Kimmo Gröhn)

Ullakolla
(Kimmo Gröhn)
Laulusolistina Ami Aspelund

 

Turku Jazz Orchestran kokoonpano:

Saksofonit:
Jusu Heinonen
Tane Kannisto
Jaakko Martikainen
Harri Wallenius
Pekka Välimäki

Pasuunat:
Pekka Laurikka
Jani Jokinen
Vesa Huhtasalo
Mikael Långbacka

Trumpetit:
Tero Lindberg
Petter Järvi
Mikko Karjalainen
Timo Mansikka-aho

Komppi:
Ilpo Murtojärvi – kitara
Ville Vihko – piano
Ari Kataja – basso
Taneli Korpinen – rummut