Eero Koivistoinen Turku Jazz Orchestran solistina helmikuussa. Kuva: Teemu Salminen.

Mestarisaksofonisti Eero Koivistoinen soittaa Turku Jazz Orchestran solistina!

31.1.2020 Uutiset

Turku Jazz Orchestran kevätkausi käynnistyy todellisen kotimaisen jazzlegendan, saksofonisti Eero Koivistoisen vierailulla. Keskiviikon konsertissa Logomon Teatro-salissa kuullaan Koivistoisen tuoreita sävellyksiä hänen 70-vuotisjuhla-albumiltaan Arctic Blues.

Eero Koivistoinen (s.1946) on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista ja saksofonisteista. Koivistoisen merkittävä ura musiikin parissa on kestänyt yli 50 vuotta, ja hän kuuluu mm. UMOn perustajajäseniin. Koivistoiselle myönnettiin Suomen Jazzliiton ensimmäinen Yrjö-palkinto vuonna 1967, ja pari vuotta myöhemmin hän niitti kansainvälistä mainetta voittamalla Montreux’n jazzfestivaalin yhtyekilpailun kvartettinsa kanssa ja voiton myötä esiintymällä Newportin maineikkaalla jazzfestivaalilla Yhdysvalloissa.

Menneisiin vuosikymmeniin on mahtunut yhteistyötä lukemattomien suomalaisten ja ulkomaisten muusikoiden kanssa, kymmeniä levytyksiä ja satoja sävellyksiä aina pienyhtyeistä orkesterisävellyksiin, lastenmusiikkiin, balettiin ja elokuviin. Sävyjä musiikkiinsa Koivistoinen on kerännyt konserttimatkoillaan mm. Indonesiassa, Japanissa ja erityisesti eri puolilla Afrikkaa.

Keskiviikon konsertissa kuullaan läpileikkaus miehen big band -sävellyksistä vuosikymmenten varrelta sekä tuoreita sävellyksiä hänen 70-vuotisjuhla-albumiltaan Arctic Blues. Juhlateokset kertovat tarinaa Koivistoisen monipuolisesta urasta ja vaikutteista – jazzin mainstream kohtaa sähköisen funk-poljennon ja kuumat afrikkalaisrytmit lyövät kättä kotimaisen kansanmusiikin kanssa. UMOn kanssa levytetyt kappaleet kuullaan nyt timanttisessa iskussa olevan Turku Jazz Orchestran tulkitsemina Logomon Teatro-salissa.

“There is a palpable sense of honesty, thought, experience and commitment that is apparent from the first note.” – Dave Liebman

 

Turku Jazz Orchestra
Eero Koivistoinen – saksofoni, orkesterin johto

Turku Jazz Orchestra & Eero Koivistoinen: Arctic Blues
Ke 5.2.2020 klo 19
Teatro-sali, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertin kesto on n. 2 tuntia sisältäen väliajan.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 27,5 €
Eläkeläiset 26 €
Opiskelijat ja lapset 10 €
OP Turun seudun omistaja-asiakasetu 25 € (max 2 etua / asiakas)

Hinnat sisältävät palvelumaksun.
Lipunmyynti myös Teatron baaritiskillä ennen konserttia.

Ulkovaatteet jätettävä maksulliseen narikkaan.

Turku Jazz Orchestran kokoonpano:

Saksofonit:
Jusu Heinonen
Juha Järvinen
Kimmo Gröhn
Harri Wallenius
Pekka Välimäki

Pasuunat:
Hooper Santos
Pekka Laurikka
Vesa Huhtasalo
Saara Indermühle

Trumpetit:
Tero Lindberg
Petter Järvi
Vesa-Pekka Kopakkala
Ilkka Arola

Komppi:
Ilpo Murtojärvi – kitara
Timo Kajamies – koskettimet
Vesku Saloranta – basso
Tuomas Timonen – rummut