Marzi Nyman soittaa Turku Jazz Orchestran vieraana 30.10. Kuva: Aki Pekka Sinikoski.

Syksyn mehevin big band -ilta tarjoillaan keskiviikkona Marzi Nymanin johdolla!

25.10.2019 Uutiset

Yksi Jazz City Turun syyskauden kohokohdista on takuuvarmasti kitaravirtuoosi Marzi Nymanin tuorein spektaakkeli, Kelluva katedraali. Keskiviikkona teos kuullaan ensimmäistä kertaa big band -sovituksen muodossa Turun Apollon yökerhotunnelmissa! Turku Jazz Orchestran kanssa lavalle nousee myös timanttinen komppipari Harri Rantanen ja Anssi Nykänen.

Kitaristi Marzi Nyman (s. 1979) on paraatiesimerkki raja-aitoja kumartamattomasta muusikkoudesta, joka on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Muusiikki on työllistänyt miehen kokopäiväisesti jo parisenkymmentä vuotta. Nymanin ura lähti huimaan nousukiitoon 2000-luvun taitteessa, kun hänet kiinnitettiin sekä Lenni-Kalle Taipale Trioon, Joonas Hytösen talk-shown housebandiin että Nylon Beatiin. Samoihin aikoihin Nymania kuultiin myös UMOn ohjelmistossa, ja vuonna 2003 Pori Jazz nosti hänet Vuoden taiteilijaksi.

Kitaran ohella pianoa soittava Nyman tuntuu ehtivän joka paikkaan. ”Musiikin kameleontiksi” kutsuttu monitaituri on tehnyt yhteistyötä mm. Anna-Mari Kähärän, Jussi Lehtosen, Remu Aaltosen, Kalevi Kiviniemen, Apulannan ja Steve Vain kanssa. Nyman on tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin sekä laajamuotoisempia sävellyksiä esim. Vaasan kaupunginorkesterille ja Kaartin soittokunnalle. Lisäksi hän toimii myös Espoo Big Bandin kapellimestarina.

Marzi Nymanin toinen sooloalbumi Kelluva katedraali julkaistiin lokakuussa 2018. Levyn ytimen muodostaa Nymanin pitkäaikainen trio, jossa hänen hänen kanssaan soittavat Turkuunkin saapuvat rumpali Anssi Nykänen ja basisti Harri Rantanen. Nyman aloitti albumin parissa työskentelyn jo vuonna 2007, vain vuosi sen jälkeen, kun hän julkaisi Teosto-palkitun esikoislevynsä. Kelluvan katedraalin sävellykset ja sanoitukset ovat kaikki Nymanin omaa käsialaa, lukuun ottamatta Arto Mellerin Hui-hai hullu akka -runoon sävellettyä kappaletta.

Pitkän kaavan mukaan rakennettuun Kelluvaan katedraaliin on pakattu monenlaisia musiikillisia ideoita, ja sen keskiössä ovat lauluntekijän yksityiset ja tunnustukselliset tekstit. Yleisön hurmannut teos kuultiin Viking Gracella viime tammikuun Flame Jazz Cruisella viiden puhaltajan vahvistuksella. Keskiviikkona 30.10. Turun Apollossa kuullaan sävellykset ensimmäistä kertaa kokonaisen big bandin voimin, kun Marzi Nyman ottaa Turku Jazz Orchestran muhkeasta soundista kaiken irti, ja tarjoilee yleisölle jazzin ja rockin rajamailla virtaavan elämyksellisen illan!

 

Turku Jazz Orchestra
Marzi Nyman – kitara, laulu
Harri Rantanen – basso
Anssi Nykänen – rummut

 

Turku Jazz Orchestra & Marzi Nyman: Kelluva katedraali
Ke 30.10.2019 klo 20 (ovet klo 19)
Apollo
Humalistonkatu 6, Turku

Konsertin kesto on n. 1,5 tuntia, ei väliaikaa.

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 27,5 €
Eläkeläiset 26 €
Opiskelijat 10 €
Viking Club -etu 25 € (max 2 etua / asiakas)

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat kortit esitettävä ovella.

Lipunmyynti myös Apollon ovella klo 19 alkaen. Ulkovaatteet jätettävä maksulliseen narikkaan.

 

Turku Jazz Orchestran kokoonpano:

Saksofonit:
Jusu Heinonen
Tane Kannisto
Kimmo Gröhn
Harri Wallenius
Jaakko Martikainen

Pasuunat:
Jay Kortehisto
Hooper Santos
Harri Mäntynen
Vesa Huhtasalo

Trumpetit:
Tero Lindberg
Petter Järvi
Rami Koskinen
Timo Mansikka-aho