Outi Tarkianen. Kuva: Saara Salmi

Palkittu säveltäjä-kapellimestari Outi Tarkiainen johtaa maaliskuussa Turku Jazz Orchestraa!

19.2.2019 Uutiset

50-vuotista taivaltaan juhlivan Turku Jazz Festivalin lavalla kuullaan maaliskuussa tuoretta big band -musiikkia, kun Turku Jazz Orchestra saa vieraakseen huippukapellimestari Outi Tarkiaisen. Tarkiainen on uuden polven säveltäjä, joka tunnetaan niin jazzin kuin klassisen musiikin kentällä omintakeisesta nykymusiikistaan.

Outi Tarkiainen (s. 1985) on kansainvälisesti palkittu säveltäjä ja kapellimestari, jonka teoksia ovat esittäneet useat eurooppalaiset huippuorkesterit kuten Arctic Philharmonic Orchestra, Metropole Orchestra ja UMO Jazz Orchestra. Maaliskuussa Tarkiainen saapuu ensimmäistä kertaa Turkuun työskentelemään Turku Jazz Orchestran kanssa, ja Turku Jazz Festivalin konsertin vierailevana rumpalina orkesterin riveissä soittaa Jaska Lukkarinen.

Turku Jazz Festivalin ohjelmistossa Logomon Teatro-salissa esitettävä sävellyssarja Unpainted Portraits on Grammy-palkitun Norrbotten Big Bandin residenssissä vuonna 2017 valmistunut tilausteos. Teos maalaa musiikillisen muotokuvasarjan eri aikoina eläneistä taiteilijoista ja naisaktivisteista. Musiikillisesti konsertti kaartaa tarttuvista melodioista ja komeista arkkitehtuurisista rakennelmista kuulaisiin pohjoisiin sointiväreihin sekä nykymusiikillisiinkin vivahteisiin.

Tarkiainen odottaa Turun vierailua jo paljon ja kertoo sävellystyöstään tuoreessa haastattelussa, jonka voi lukea kokonaisuudessaan Turku Jazz Festivalin verkkosivulla.

 

”Säveltäminen on aina ollut luonteva osa minua. Kun lähdin lapsena metsään kävelemään, tiesin, että minulla on takaisin tullessa mukanani laulu, jonka voin kirjoittaa ylös.”  – Outi Tarkiainen

 

Turku Jazz Orchestra
Outi Tarkiainen – kapellimestari, sävellykset

Turku Jazz Orchestra & Outi Tarkiainen: Unpainted Portraits
Pe 8.3.2019 klo 19.30
Teatro-sali, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Sisäänkäynti Teatron ovesta, ovet avoinna Turku Jazz Festivalille klo 16 alkaen.

Ennakkoliput: Lippu.fi 
Normaali 47 €
Eläkeläiset 40 €
Opiskelijat, työttömät ja varusmiehet 32 €
Turun kulttuurikortti-etu 41 €
S-etu 42 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

HUOM! Samalla lipulla näet kaikki Turku Jazz Festivalin perjantain esiintyjät! Tutustu koko ohjelmaan: turkujazz.fi/ohjelma

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.

Lipunmyynti myös Teatron baaritiskillä klo 16 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Show & dinner 109 €, vain ennakkomyynnissä, Lippu.fi.

Sisältää perjantain festivaalilipun, naulakkomaksun, kolmen ruokalajin illallisen pöytiin tarjoiltuna pe klo 17.00-19.00 sekä nimikoidun pöydän. Pöytävaraukset tehdään tilausten perusteella.

Maa-artisokkaa(L,G)
Hauen mätiä ja hapankermaa
***
Poroa kahdella tapaa (L,G)
Porokrokettia, poron ulkofileetä, puikulaperunapyreetä ja mustapippuri-lakritsikastiketta
***
Crème brûlée
Vadelmasorbettia ja marenkia

Erityisruokavaliot ja juomatilaukset: info@sunborncatering.com | puh. (02) 44 56 700.