Kuva: Harri Virta

Jazzvuosi päättyy Turku Jazz Orchestran svengaavaan joulukonserttiin!

11.12.2018 Uutiset

Jazz City Turun vuosi 2018 päättyy Turku Jazz Orchestran, kapellimestari Antti Sarpilan ja laulaja Annimaria Rinteen joulukonserttiin ensi lauantaina Sigyn-salilla.

Palkittu säveltäjä-kapellimestari-klarinetisti-saksofonisti Antti Sarpila on lukeutunut kotimaamme tunnetuimpiin traditionaalisen jazzin taitureihin ja edistäjiin jo neljän vuosikymmenen ajan. Omaa nimeään kantavan swing bandin lisäksi Sarpila on työskennellyt suuren osan kotimaamme jazztähtien ja orkestereiden kanssa, sekä  julkaissut peräti kolmekymmentä jazzlevyä omalla levymerkillään. Perinnejatsiin keskittyvällä urallaan Sarpila on ehtinyt tehdä yhteistyötä myös monen kansainvälisen jazzlegendan ja big bandin kuten Bob WilberinCount Basie Orchestran ja hollantilainen Metropole Orchestran kanssa. Jazzmusiikin saralla Sarpila on palkittu sekä Classic Jazz ry:n Louis Armstrong -palkinnolla (1996) että Jazzliiton Yrjö-palkinnolla (1997).

Laulusolistina konsertissa kuullaan Sarpilan luottosolisteihin lukeutuva Annimaria Rinne. Tämä upeaääninen laulaja tunnetaan niin jazzin kuin viihdemusiikinkin parista ja esiintymisistä Suomen kärkiorkestereiden, kuten UMOn, Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonian,Kymi Sinfoniettan sekä Riku Niemi Orchestran kanssa. Rinteen tuoreimpia levytyksiä ovat Tegelman3 -yhtyeen Take Love Easy Suite (2017) sekä juuri julkaistu soololevy Jälkeenpäin (Alba Records).

Sarpilan svengaava joulukonsertti on tullut yleisölle tutuksi jo muutaman vuosikymmenen takaa, mutta ensi lauantaina se kuullaan ensi kertaa big bandin esittämänä. Sarpilan Turku Jazz Orchestralle ja Rinteelle sovittamassa konsertin ohjelmistossa kuullaan niin yleisön kestosuosikkeja kuin vähän tuntemattomampiakin joulumusiikin amerikkalaisia helmiä. Luvassa on sekä vauhdikas, että mieltä lämmittävä ilta joulua odotellessa!

 

Turku Jazz Orchestra & Antti Sarpila: Swinging Christmas feat. Annimaria Rinne
La 15.12. klo 19
Sigyn-sali, Turun konservatorio, Linnankatu 60

 

LIPUT 35 € / eläkeläinen ja työtön 32 € / opiskelija 27 € / OP-etu 31 €, Tiketti

Konsertin kesto n. 2 h sisältäen väliajan. Ovilipunmyynti konserttipaikalla aukeaa klo 18.