Viktoria Tolstoy tuo koko laajan repertuaarinsa esiin TJO:n kanssa. Kuva: ACT / Gregor Hohenberg

Tyylit ja sydämet sulattava ääni

4.5.2017 Uutiset

Yksi Euroopan arvostetuimmista jazzlaulajista Viktoria Tolstoy julkaisi tammikuussa ensimmäisen sooloalbuminsa neljään vuoteen. Ensi viikolla hän tekee harvinaisen vierailun Turkuun ja esiintyy ensimmäistä kertaa Turku Jazz Orchestran solistina.

Suomalaista jazzyleisöä hemmotellaan Euroopan tähtikategorian vieraalla ensi viikon lauantaina, kun Viktoria Tolstoy esiintyy Turku Jazz Orchestran solistina Åbo Svenska Teaterin näyttämöllä.

Tammikuussa ilmestyneellä Meet Me at the Movies -albumillaan muuntautumiskykyinen Tolstoy on jälleen elementissään. Tähtilaulaja versioi eri tyylisiä elokuvasävelmiä, joiden uusista sovituksista on vastannut osaltaan myös suomalaispianisti Iiro Rantala.

– En ole koskaan halunnut jäädä jumiin yhteen tyylilajiin. Inspiroidun siitä, että pääsen työskentelemään erilaisten biisien ja sanoitusten parissa. Tärkeintä on luoda versioista itseni näköisiä. Sen pitää lopulta kuulostaa aina juuri meidän musiikiltamme, Viktoria Tolstoy painottaa.

Hän ennakoi tuovansa yhdessä Turku Jazz Orchestran kanssa esiin koko repertuaarinsa jazzista ja bluesista aina tunnelmallisiin balladeihin ja pop-sävyihin saakka. Myös puoliso, rumpali Rasmus Kihlberg saapuu laulajan mukana esiintymismatkalle Turkuun.

– Varmasti tarjoilemme TJO:n kanssa monipuolisen kokonaisuuden, mutta pidetään ohjelmistoa vielä hieman avoimena ja jätetään ehkä tilaa yllätyksillekin. Todella odotan tätä konserttia ja toivon, että voisin inspiroida turkulaisia kuulijoita monin tavoin musiikillani.

Varhaisemmalla urallaan myös UMO Jazz Orchestran kanssa esiintynyt Viktoria Tolstoy muistelee aina lämmöllä kohtaamisiaan suomalaisen jazzväen kanssa.

– Vaikka tämän pitäisi kai stereotypian mukaan mennä ihan toisinpäin, niin minun rehellinen kokemukseni on, että suomalainen konserttiyleisö elää spontaanisti mukana ja antaa myös palautteensa suoremmin kuin ruotsalaiset, laulaja myhäilee.

Turku Jazz Orchestra & Viktoria Tolstoy (SE)

Lauantaina 13.5. kello 19:00
Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, 20100 Turku

Liput: 17-34,50€ Åbo Svenska Teater ja Ticketmaster
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu -10 % kaikista normaalihintaisista lipuista (max 2 etua/asiakas) ÅST:n lippukassasta OP-kortilla tai Pivolla.

OP_Turun_Seutu_4v_vasen