Afro-Cuban Nightin solistiksi saapuu Pauliina May (Kuva: Leena Saarela).

TJO luo Börsistä afrokuubalaisten rytmien klubin

2.3.2017 Uutiset

Kapellimestari Jere Laukkasen afrokuubalaisen musiikin tyylitaju saa tunnustusta musiikinlajin syntysijoja myöten. Laukkanen, solisti Pauliina May ja Turku Jazz Orchestra tuovat Karibian rytmit keskelle Turun kevättalvea. Turku Jazz Orchestran maaliskuun konsertti tuo estradille kaksi tekijää, joilla on suonissaan aidon afrokuubalaisen musiikin rytmit. Big bandin solistiksi saapuu loistava Pauliina May, jota pidetään musiikinlajin parhaana tulkkina Suomessa.

TJO:ta konsertissa johtava Jere Laukkanen on osoittanut omalla esimerkillään, että Suomesta voi nousta afrokuubalaisen musiikin kansainvälisesti arvostetuksi kapellimestariksi ja säveltäjäksi.

Erikoislaatuisen illasta tekee esiintyjien lisäksi myös konserttiympäristö Hamburger Börsissä. Nueva York -mambosta aina romanttiseen kuubalaiseen boleroon vievä ohjelmisto luo mahdollisuuksia niin kuumissa salsa-rytmeissä tanssimiseen kuin keskittyneeseen tunnelmointiin.

– Tämä musiikki on parhaimmillaan koettuna paikan päällä, elävän orkesterin esittämänä ja klubin tiiviissä tunnelmassa. Rakennamme konsertista kokonaiselämyksen, josta voi nauttia kuunnellen, katsellen ja vaikka tanssien, TJO:n taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi kertoo.

Säveltäjä-orkesterinjohtaja Jere Laukkanen on tehnyt oman Jere Laukkanen Afro-Cuban Jazz Orchestransa kanssa lukuisia ylistettyjä esiintymisiä maailmalla, musiikinlajin kotisijoja myöten.

Hän on johtanut urallaan muun muassa UMO Jazz Orchestraa, European Jazz Orchestraa sekä Berklee Jazz Composers’ Big Bandia (USA) ja esiintynyt tunnettujen taiteilijoiden, kuten Rebeca Mauleónin, Mario Grillon (Machito Orchestra), Nelson Farian, Ken Pulligin, Greg Hopkinsin, Phil Wilsonin, Pablo Heldin ja Badu N’diayen kanssa.

 

Turku Jazz Orchestra Afro-Cuban Night

Perjantaina 10.03. klo 22:00
Börs Night Club
Eerikinkatu 10, 20100 Turku
Turku Jazz Orchestra
Jere Laukkanen – kapellimestari
Pauliina May – laulu

 

Dinner & Show

Virittäytymisen illan tunnelmaan voi aloittaa karibialaishenkisellä illallisella Oscar Pub & Grillissä klo 19.30 lähtien. Illan menu koostuu karibialaiselle keittiölle tyypillisestä seisovasta pöydästä alku- pää- ja jälkiruokineen.

Menu:

Tandoorilohisalaattia
Hedelmäsalsaa
Katkarapuja chilimajoneesissa
Leipää ja porkkanavoita

Kananpojanrintaa buccaneer’s kastikkeessa
Cajunmaustettuja lihapullia tomaattikastikkeessa
Kermaperunat

Crème Brûlée

Liput: 29,50€ / opiskelijat ja eläkeläiset 27,50€ / S-Etu 27€ / Viking Line Club -etu 27,50€ Tiketti

Lippujen ovimyynti avautuu tapahtumapäivänä klo 21.00.

Dinner & Show: 52€ / S-Etu 49,50€
Dinner muun lipun ostaneille: 25€

Varaukset: Hamburger Börsin myyntipalveluun P. 02 337 3800

s-etukortti-tok-web-e1467111078237