TJO:n Woody Herman -konsertin kapellimestari on Antti Rissanen. (Kuva: Teemu Salminen)

Swingin ja big band -jazzin suurmiehelle omistettu ilta

26.1.2017 Uutiset

Woody Herman vaikutti lähes 50-vuotisella urallaan merkittävästi niin big band -jazzin kuin yksittäisten tulevien muusikkosuuruuksien kehittymiseen. TJO:n helmikuun konsertti tekee kunniaa ikonisen orkesterinjohtajan perinnölle.

Helmikuun konsertissaan Turku Jazz Orchestra tarjoaa suurta sointia ja svengaavia poimintoja jazzlegenda Woody Hermanin yhtyeiden tuotannosta.

Milwaukeelainen orkesterinjohtaja oli lajissaan suuri edelläkävijä, joka ei koskaan jumittunut ”laumoineen”, kuten hänen yhtyeitään kutsuttiin, yhteen tiettyyn tyylisuuntaan. Herman pysyi jazzin eturivissä 1930-luvun swingin kultakaudesta aina myöhäisuransa moderniin musiikkiin.

TJO:n konsertissa kuullaan muun muassa ikoniset sävellykset varhaisimmasta Woodchopper’s Ball -swinghitistä, Stan Getzin ja kumppaneiden tunnetuksi tekemään Four Brothersiin ja jo uran jälkipuoliskolla sävellettyyn Freedom Jazz Dance -irrotteluun.

Kapellimestarina eturivin big bandeja luotsaava Antti Rissanen 

Sigyn-salin tribuuttikonsertin kapellimestari ja solisti on pasunisti Antti Rissanen (s. 1975). Hänen ”laumanaan” on Hermanin sävelissä muuntautumiskykyisesti svengaava Turku Jazz Orchestra.

Antti Rissanen on työskennellyt lukuisissa maamme merkittävimmissä jazzyhtyeissä, kuten UMO Jazz Orchestrassa sekä kevyen musiikin saralla muun muassa Kerkko Koskinen Kollektiivissa. Rissanen toimii tällä hetkellä Metropolian pop/jazz-puhallinsoitinten vastuuopettajana.

Turku Jazz Orchestra & Woodyn vuosikymmenet

Lauantaina 4.helmikuuta kello 18 Sigyn-sali (Linnankatu 60, Turku).