Kuva: Juha Reunanen

Sulle salaisuuden kertoa mä voisin -levynjulkaisukonsertti soi täydelle salille

21.11.2016 Uutiset

Turun filharmoninen orkesteri ja Turku Jazz Orchestra julkaisevat yhteistyössä Alba Recordsin kanssa perjantaina 25.11. suomalaisen elokuvamusiikin levyn, jolla kuullaan solisteina laulaja Johanna Iivanaista ja saksofonisti Jukka Perkoa. Levynjulkaisukonsertissa sekä Sulle salaisuuden kertoa mä voisin -levyllä suurorkesteri esittää tuoreita jazzsovituksia suomalaisista elokuvamusiikin klassikoista.

Konsertin ja levyn sävellykset on sovittanut konsertin kapellimestarina toimiva Vellu Halkosalmi, joka on myös Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja kansainvälisesti tunnettu säveltäjä. Halkosalmen lisäksi sovittajatiimissä ovat vaikuttaneet Artturi Rönkä, Ville Vannemaa ja Tero Lindberg.

Levy julkaistaan Suomen satavuotisjuhlavuoden kynnyksellä ja se tekee omalta osaltaan kunniaa suomalaiselle elokuvamusiikin perinteelle sekä suomalaisen laulunkirjoittamisen taiteelle. Sinfoniaorkesterille ja big bandille sovitettujen kappaleiden joukossa on sekä vanhoja hittejä että unohdettuja helmiä suosikkielokuvista. Levy sisältää useita tuttuja ikivihreitä kappaleita, kuten Nuoruustango elokuvasta Kreivi (1971), Väliaikainen elokuvasta Kaksi Vihtoria (1939) sekä Balladi elokuvasta Klaani (1984). Levyn tuottamisesta vastaa Alba Records.

Laulusolistina on sävykkäästä äänestään tunnettu jazzlaulaja Johanna Iivanainen, joka tunnetaan myös muun muassa SuomiLOVE -ohjelman solistina yhdessä Osmo Ikosen kanssa. Lisäksi levyllä kuullaan solistina Suomen menestyneimpiin jazzartisteihin lukeutuva saksofonisti Jukka Perko.

Levytys on myös vuonna 2012 perustetun Turku Jazz Orchestran ensimmäinen albumi. Orkesteri on tehnyt yhteistyötä Turun filharmonisen orkesterin kanssa jo useamman vuoden ajan ja esiintynyt haastavilla ohjelmistoilla lukuisten kotimaisten huippumuusikoiden, kuten Iiro Rantalan, Severi Pyysalon, Sami Pitkämön, Aili Ikosen ja Johanna Förstin kanssa.

Levynjulkaisukonsertti: Sulle salaisuuden kertoa mä voisin Turun konserttitalolla perjantaina 25.11. klo 19.00. Vellu Halkosalmi, kapellimestari & sovitus, Johanna Iivanainen, laulu, Turku Jazz Orchestra, Turun filharmoninen orkesteri. Konsertti on loppuunmyyty.

 

***

 

Skivsläppskonsert för fullsatt sal

Fredagen den 25 november ger Åbo filharmoniska orkester och Turku Jazz Orchestra ut ett album med finsk filmmusik. Som solister på skivan, producerad i samarbete med Alba Records, uppträder sångerskan Johanna Iivanainen och saxofonisten Jukka Perko. På skivsläppskonserten, som på skivan, framför den stora orkestern fräscha jazzarrangemang på finska filmmusikklassiker.

Arrangemangen på konserten och på skivan har skrivits av Vellu Halkosalmi, som även dirigerar konserten. Halkosalmi är en internationellt känd tonsättare som verkar som Turku Jazz Orchestras konstnärliga chef. I arrangörsteamet ingår även Artturi Rönkä, Ville Vannemaa och Tero Lindberg.

Skivan ges ut på tröskeln till Finlands 100-årsjubileum och hedrar den finska filmmusik- och vistraditionen. Bland stycken som arrangerats för symfoniorkester och big band finns både gamla hits och förglömda pärlor ur favoritfilmer. På skivan ingår flera evergreens, som Ungdomstango ur filmen Greven (1971), Tillfällig ur filmen Toffelhjältar (1939) och Ballad ur filmen Klanen (1984). Skivan produceras av Alba Records.

Jazzsångerska Johanna Iivanainens nyansrika röst är känd från bland annat solistuppdrag tillsammans med Osmo Ikonen på programmet SuomiLOVE. På skivan verkar även saxofonisten Jukka Perko, en av Finlands mest framgångsrika jazzartister, som solist.

Sulle salaisuuden kertoa mä voisin -filmmusikskivan är Turku Jazz Orchestras första album. TJO har grundats år 2012 och har redan under flera års tid samarbetat med Åbo filharmoniska orkester. Orkestern har även framfört varierande och utmanande program med ett flertal inhemska toppmusiker, av vilka kan nämnas Iiro Rantala, Severi Pyysalo, Sami Pitkämö, Aili Ikonen och Johanna Försti.

Skivsläppskonsert: Finska filmmusikpärlor i Åbo konserthus fr 25.11 kl. 19. Vellu Halkosalmi, dirigent & arrangör, Johanna Iivanainen, sång, Turku Jazz Orchestra, Åbo filharmoniska orkester. Konserten är slutsåld.

Lipunmyynti / Biljettförsäljning

Lippuja Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin myy Lippupiste, www.lippu.fi. Turussa lippuja voi ostaa myös Turun kulttuurikauppa Ars Musicasta Turun konserttitalolta, avoinna ma–pe klo 11–17. Lippuja myydään myös ovella tuntia ennen tilaisuuden alkua, mikäli paikkoja on jäljellä.

Biljetter till Åbo filharmoniska orkesters konserter säljs via Lippupiste, www.lippu.fi. I Åbo kan man även köpa biljetter i Åbo kulturbutik Ars Musica i Åbo konserthus (Aningaisgatan 9), öppet må–fr kl. 11–17. Biljetter säljs också vid dörren en timme före evenemanget börjar om det finns platser kvar.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt / Mera information och intervjuförfrågningar

Inka-Maria Pulkkinen, tiedottaja-markkinoija / informatör-marknadsförare
Turun filharmoninen orkesteri / Åbo filharmoniska orkester
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala / Åbo stads fritidssektor
+358-44 907 2091
inka-maria.pulkkinen@turku.fi
facebook.com/turkuphilharmonic
@turku_philharmo
www.tfo.fi

Taija Lähdetie, tuottaja / producent
Turku Jazz Orchestra
+358 (0) 44 588 7708, info@tjo.fi
www.facebook.com/turkujazzorchestra
www.tjo.fi
Pressikuvat / Pressbilder: www.tjo.fi/press