Kuva Olli Sulin

Big band -sävellyskilpailun voittoon Henri Lyysaaren teos Luotain

4.2.2016 Uutiset

Turku Jazz Orchestran big band -sävellyskilpailun voitti keskiviikon 3.2. finaalissa Logomossa Henri Lyysaaren teos Luotain.

Turkulaislähtöinen Sibelius-Akatemiassa jazzsävellystä opiskeleva 25-vuotias Lyysaari toimii monipuolisesti rytmimusiikin kentällä ja hänet  tunnetaan jazzkuvioiden lisäksi paljon radioissakin viime aikoina soineesta Tilhet, Pajut ja Muut -yhtyeestä. Lyysaari työskentelee aktiivisesti myös freelancer-muusikkona ja teatteritöiden parissa.

Toiseksi kisassa sijoittui Pertti Jalavan sävellys Lähtö 23.45 laiturilta 6 ja kolmanneksi Kimmo Gröhnin teos Four Phases Of a Martian Moon. Yleisön suosikki oli niin ikään Lyysaaren sävellys Luotain.

Voittajasta päätti kolmijäseninen tuomaristo, jonka puheenjohtana toimi jazzmuusikko Mikko Hassisen sekä jäseninä Flame Jazzin toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson ja vibrafonisti Severi Pyysalo. Raati pohti kilpailun ratkaisua pitkään, mutta oli lopulta yksimielinen päätöksessään.

”Luotain on taitavasti orkestroitu ja big band -kirjallisuuden hienoja perinteitä vaaliva sävellys. Kuitenkin se on oman aikamme musiikkia ilman menneisyyden painolastia. Kappale on muodoltaan toimiva, ja se antaa mainiosti tilaa myös orkesterin solisteille.” kertoo tuomariston puheenjohtaja Hassinen valintaperusteista.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun toteuttamista tukivat Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Musiikin edistämissäätiö ja Soitin Laine. Kilpailu oli suunnattu varsinaissuomalaisille säveltäjille.

Lisätietoja:
Taija Lähdetie
Turku Jazz Orchestra
Tuottaja
Puh. 044 588 7708
info@tjo.fi
www.tjo.fi

Pressikuvat: 
www.tjo.fi/media