Big band -sävellyskilpailun finaaliin neljä teosta varsinaissuomalaisilta säveltäjiltä

22.12.2015 Uutiset

Turku Jazz Orchestra järjestää ensimmäistä kertaa big band -sävellyskilpailun varsinaissuomalaisille säveltäjille. Helmikuun alussa järjestettävään finaalikonserttiin nousi neljä teosta kolmelta paikalliselta säveltäjältä.

Kilpailun tavoitteena on nostaa laajemmin esiin paikallisten säveltäjien, muusikoiden ja kulttuuritoimijoiden ammattitaitoa. Kilpailu on ollut käynnissä syksyn 2015 aikana ja määräaikaan mennessä teosehdotuksia saapui yhteensä kahdeksan. Esiraati, johon ovat kuuluneet säveltäjä Vellu Halkosalmi sekä vibrafonisti Severi Pyysalo, arvioi teokset nimettöminä ja päätyi nostamaan finaalikonserttin neljä sävellystä.

Pori Big Bandin riveissä kasvaneen ja Turku Jazz Orchestrassakin vaikuttavan mynämäkeläisen säveltäjä-saksofonisti Kimmo Gröhnin tuotannosta kuullaan finaalissa kaksi teosta, Blues For Her ja Four Phases Of a Martian Moon. Sibelius-Akatemiassa opiskelevan turkulaislähtöisen pianisti ja säveltäjä Henri Lyysaaren tuotannosta mukaan nousi puolestaan teos Luotain. Neljäntenä finaalissa on mukana Paimiossa vaikuttavan jazz-, kamari- ja orkesterimusiikin säveltäjän Pertti Jalavan teos Lähtö 23.45 laiturilta 6.

Kilpailun voittajasta päättää illan aikana tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimii Teosto-palkittu jazzmuusikko Mikko Hassinen sekä jäseninä Flame Jazzin puheenjohtaja Jussi Fredriksson ja vibrafonisti Severi Pyysalo. Myös yleisö pääsee äänestämään illan aikana suosikkiaan.

Kilpailun toteuttamista tukevat Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Musiikin edistämissäätiö ja Soitin Laine.

Finaali käydään Logomon Logi 3 -salissa keskiviikkona 3.2. klo 19.00. Illan kapellimestarina ja juontajana toimii Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi. Lipput ovat myynnissä ennakkoon Lippupisteen kautta.

Lisätietoja:
Taija Lähdetie
Tuottaja
Puh. 044 588 7708
info@tjo.fi
www.tjo.fi