Turku Jazz Orchestran kevät nostaa keskiöön paikalliset säveltäjät ja tuo Turkuun suomalaisen jazzin huippunimiä

21.12.2015 Uutiset

Turku Jazz Orchestran kevään 2016 ohjelmisto nostaa keskiöön paikalliset säveltäjät big band -sävellyskilpailun kautta sekä tuo vierailulle Turkuun kaksi suomalaisen jazzin ykkösnimeä, Timo Lassyn ja Aili Ikosen. Lisäksi Big Band -opiston koulutustoiminta laajenee.

Kevät käynnistyy Turku Jazz Orchestran varsinaissuomalaisille säveltäjille suunnatun big band -sävellyskilpailun finaalikonsertilla keskiviikkona 3.2. Logomon Logi 3 -salissa. Ensimmäistä kertaa järjestettävän kilpailun tavoitteena on myös osaltaan nostaa laajemmin esiin paikallisten säveltäjien, muusikoiden ja kulttuuritoimijoiden ammattitaitoa. Kilpailun tuomaristossa vaikuttavat jazzmuusikko ja vuonna 2015 Teosto-palkittu Mikko Hassinen, Flame Jazzin puheenjohtaja Jussi Fredriksson ja vibrafonisti Severi Pyysalo.

Maaliskuussa orkesterin solistiksi nousee Suomen ykkösjazzmuusikoihin lukeutuva saksofonisti Timo Lassy. Luvassa on Lassyn omaa sekä muun muassa Stanley Turrentinen ja King Curtisin ohjelmistoa sisältävä soul- ja jazzilta Börs Night Clubissa perjantaina 11.3. Konsertti on myös samalla osa valtakunnallisten Puhallinpäivien ohjelmaa.

Toukokuussa Flame Jazz ja Turku Jazz Orchestra toteuttavat Ilta Ailin kanssa -yhteistyökonsertin Turun kaupunginteatterin kanssa uudessa Domino-teatterissa. Lauantaina 21.5. illan avaa jazzlaulaja Aili Ikonen yhtyeineen. Ensimmäinen puoliaika sisältää Ikosen huhtikuussa 2016 ilmestyvän suomenkielistä iskelmäsävytteistä jazzia sisältävän levyn materiaalia. Toisella puoliajalla Turku Jazz Orchestra ja Ikonen esittävät
kysyttynä toiveuusintana Ella Fitzgeraldin ohjelmistoa tunnelmallisina big band -versioina.
Kevään aikana Turku Jazz Orchestra laajentaa myös koulutustoimintaansa.

Orkesterin ohessa on jo kahden vuoden ajan toiminut Big Band -opisto, joka tarjoaa rytmimusiikin yhtyesoiton opetusta kaiken ikäisille harrastajasoittajille. Nyt opiston periodien määrää lisätään vuoden aikana kahdesta kolmeen. Lisäksi toimintaan haetaan mukaan
erityisesti nuoria soittajia erillisen junior big bandin kokoamista varten.

Kevät 2016
Ke 3.2. klo 19.00 Turku Jazz Orchestran big band -sävellyskilpailun finaali, Logomo, Logi 3
Pe 11.3. klo 22.00 Soul & Jazz Night: Turku Jazz Orchestra feat. Timo Lassy, Börs Night Club
La 21.5. klo 19.00 Flame Jazz: Ilta Ailin kanssa, Aili Ikonen yhtyeineen ja Turku Jazz Orchestra & Aili: Ella!, Domino-teatteri

Big Band –opisto:
Periodi 1: 12.-13.3. ja 19.-20.3.
Periodi 2: 14.-15.5. ja 21.-22.5.
Periodi 3: 1.-2.10. ja 8.-9.10.

Lisätietoja:
Taija Lähdetie, tuottaja
Puh. 044 588 7708
info@tjo.fi
www.tjo.fi