Juki Välipakka, kuva Olli Sulin

Ellingtonin ja Kärjen sävelin -konsertti tarjoaa klassikoita tuoreina tulkintoina

14.12.2015 Uutiset

Flame Jazz ja Turku Jazz Orchestra toteuttavat yhteistyössä tunnelmallisen musiikki-illan Logomossa perjantaina 18.12. Lavalle nousee illan aikana kaksi kokoonpanoa.

Ensimmäisellä puoliajalla kuulllaan Panu Savolaisen Toivo-kokoonpanon sekä laulaja Yonan tulkintoja Toivo Kärjen musiikista. Toisella puoliajalla lavalle nousevat Turku Jazz Orchestra ja jazzlaulaja Juki Välipakka, jotka esittävät Kärjen yhden suuren esikuvan Duke Ellingtonin kappaleita suomeksi tulkittuina.

Panu Savolainen Toivo & Yona

Vibrafonisti Panu Savolaisen luotsama Panu Savolainen Toivo -yhtye julkaisi alkuvuonna Music by Toivo Kärki -albumin mestarisäveltäjä Toivo Kärjen (1915-1992) 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Yhtyeessä soittavat Savolaisen lisäksi maamme eturivin jazzmuusikoihin lukeutuvat kitaristi Teemu Viinikainen sekä basisti Jori Huhtala. Perjantain konsertissa yhtyeen solistiksi nousee lisäksi laulaja Yona.

Konsertissa kuullaan Kärjen rakastetuista ikivihreistä kappaleista sekä instrumentaalisovituksia että lauluversioita. Mukana on myös ennenjulkaisemattomia sävellyksiä, jotka ovat löytyneet Kärjen arkistoista hänen poikansa Kalervo Kärjen avulla. Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi vuonna 2010 valittu Panu Savolainen tunnetaan erityisesti HERD-yhtyeestään, joka julkaisi suurta kiitosta saaneen Jazzbasilli-albumin yhdessälaulaja Aili Ikosen kanssa syksyllä2013.

Turku Jazz Orchestra & Juki Välipakka:

Ellingtonia suomeksi Duke Ellingtonin tuotanto sisältää monia tuttuja klassikoita, mutta suomeksi laulettuna hänen kappaleitaan ei juurikaan ole kuultu. Kirjailija, sanoittaja ja säveltäjä Mikko Koivusalo on tarttunut tehtävään ja kääntänyt Ellingtonin klassista 30-40-lukujen big band -ohjelmistoa koko konsertillisen verran suomeksi jazzlaulaja Juki Välipakalle.

Lauluntekijä ja kitaristi Välipakka on myös tunnettu jazzlaulaja sekä scat-improvisaation ja vokaliisien tulkitsija. Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä hänet on valittu useita kertoja vuoden miessolistiksi. Konsertissa kuullaan paitsi scat-improvisaatioita myös ensi kertaa suomeksi Jon Hendricksin vokaliisi-tekstiä Ben Websterin sooloon kappaleessa Cotton TailPupujussi. Kapellimestarina konsertissa toimii Vellu Halkosalmi, joka vastaa myös kappaleiden sovituksista.

Ellingtonin ja Kärjen sävelin -konsertti järjestetään Logomon Logi 3 -salissa (Köydenpunojankatu 14, Turku) perjantaina 18.12. alkaen klo 19.00. Liput ovat myynnissä Lippupisteen kautta sekä ovelta.

Lisätietoja:
Flame Jazz
Jussi Fredriksson
Puh. 044 041 2026
info@flamejazz.com
www.flamejazz.com

Turku Jazz Orchestra
Taija Lähdetie
Puh. 044 588 7708
info@tjo.fi
www.tjo.fi