Turku Jazz Orchestran syksy tarjoaa ohjelmaa jokaiseen makuun / Turku Jazz Orchestras höst erbjuder program för varje smak

3.6.2015 Uutiset

Turku Jazz Orchestran syksy 2015 sisältää monipuolisia konsertteja sekä ohjelmaa myös musiikin ammattilaisille ja harrastajasoittajille.

Sunnuntaina 16.8. Turku Jazz Orchestra esiintyy Turku Jazz -festivaalilla. This Is How I Feel About Jazz -konsertti sisältää ledendaarisen Quincy Jonesin big band -sävellyksiä vuosilta 1956-1965, jotka Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi on nuotintanut suoraan levyiltä. Lisäksi itse säveltäjä on auttanut Halkosalmea projektin kokoamisessa, ja mukana on muutama Jonesilta suoraan saatu alkuperäinen nuotti.

Johanna Försti ja Turku Jazz Orchestra sukeltavat bluesin ja soulin maailmaan Lady Sings The Blues -illassa 9.10. Börs Night Clubilla. Ilta sisältää muun muassa Ray Charlesin, Etta Jamesin ja Aretha Franklinin hittejä Förstin tulkitsemina. Marraskuussa 14.-15.11. Turku Jazz Orchestra ja Sami Saari suuntaavat Viking Gracelle soulklassikoiden ja Saaren tuotannon oman kanssa.

Kauden päätteeksi Turku Jazz Orchestra ja Flame Jazz tuottavat yhteistyössä perjantaina 18.12. Ellingtonin ja Kärjen sävelin -konsertin Logomossa. Turku Jazz Orchestra esittää tällöin jazzlaulaja Juki Välipakan kanssa Duke Ellingtonin klassista big band -ohjelmistoa suomeksi Mikko Koivusalo käännöksinä. Illassa esiintyy lisäksi Panu Savolaisen Toivo-kokoonpano laulaja Yonan kanssa. Savolaisen uudet sovitukset Toivo Kärjen kappaleista ovat saavuttaneet suurta kiinnostusta ympäri Suomen.

Lisäksi Turku Jazz Orchestra ja Sami Pitkämö vierailevat 12.7. Merikarvialla Krookan merenrantanäyttämön yleisökonsertissa. Ohjelmistossa on Frank Sinatran, Dean Martinin ja Sammy Davis Jr:n kuuluisaa Rat Pack -ohjelmistoa.

Syksyn mittaan käynnissä on myös Turku Jazz Orchestran big band -sävellyskilpailu, johon voivat osallistua varsinaissuomalaiset ja seudulla vaikuttavat säveltäjät. Big Band -opiston syysperiodi tarjoaa puolestaan rytmimusiikin ja orkesterisoiton opetusta harrastajasoittajille 3.-11.10. Turun seudun musiikkiopistolla. Turku Jazz Orchestra toteuttaa Turun konservatorion kanssa lisäksi Rytmimusiikin viikonlopun 9.-11.10. Viikonloppu sisältää ohjelmaa sekä musiikin ammattilaisille, opiskelijoille, harrastajasoittajille että yleisölle.

Konsertit:
• Turku Jazz Orchestra & Sami Pitkämö Krookassa, 12.7. klo 17, Krookan merenrantanäyttämö, Merikarvia
• Turku Jazz 2015: This Is How I Feel About Jazz – Turku Jazz Orchestra plays music of Quincy
Jones, 16.8. klo 16, Panimoravintola Koulun piha
• Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti: Lady Sings The Blues, 9.10. klo 20, Börs Night Club
• Turku Jazz Orchestra & Sami Saari, 14.-15.11., Viking Grace
• Flame Jazz: Ellingtonin ja Kärjen sävelin, 18.12. klo 19, Logomo, Logi 3
Turku Jazz Orchestra & Juki Välipakka: Ellingtonia suomeksi
Panu Savolainen, Toivo & Yona

Muuta ohjelmaa:
• Turku Jazz Orchestran kesäjamit, 10.6. klo 20, Villa Randala, Naantali
• Turku Jazz Orchestran big band –sävellyskilpailu, kilpailuaika 1.6.-15.9., finaali 3.2.2016, Logomo Logi 3
• Big Band -opiston syysperiodi 3.-11.10.
• Rytmimusiikin viikonloppu 9.-11.10.

Lisätietoja:
Taija Lähdetie, tuottaja, puh. 044 588 7708, info@tjo.fi
www.tjo.fi
www.facebook.com/turkujazzorchestra

Turku Jazz Orchestras höst erbjuder program för varje smak

Turku Jazz Orchestras höst 2015 innehåller mångsidiga konserter samt program för både
professionella musiker och amatörmusiker.

Söndagen den 16.8. framträder Turku Jazz Orchestra på Turku Jazz festivalen. This Is How I Feel About Jazz -konserten består av storbandskompositioner från 1956-1965 av den legendariske Quincy Jones. Turku Jazz Orchestras artistiska ledare Vellu Halkosalmi har skrivit ner noterna med hjälp av skivorna. Dessutom har kompositören själv bistått Halkosalmi i projektet och med finns några originella noter direkt från Jones.

Johanna Försti och Turku Jazz Orchestra upptäcker världen av blues och soul under Lady Sings The Blues -kvällen 9.10. på Börs Night Club. Kvällen innehåller bl.a. hittar av Ray Charles, Etta James och Aretha Franklin tolkade av Försti. Den 14.–15.11. styr Turku Jazz Orchestra och Sami Saari kosan mot Viking Grace med soulklassiker samt Saaris egen produktion.

Som säsongavslutning producerar Turku Jazz Orchestra i samarbete med Flame Jazz den 18.12. Ellingtonin ja Kärjen sävelin -konserten i Logomo. Tillsammans med jazzsångaren Juki Välipakka presenterar Turku Jazz Orchestra då Duke Ellingtons klassiska storbandsrepertoar, som översatts av Mikko Koivusalo. Under kvällen uppträder även Panu Savolainens Toivo ensemble tillsammans med sångaren Yona. Savolainens nya arrangemang av Toivo
Kärkis musikstycken har väckt mycket intresse runt om i Finland.

Dessutom gästar Turku Jazz Orchestra och Sami Pitkämö den 12.7. Sastmola och Krookas havsscenskonsert. Programmet innehåller Frank Sinatras, Dean Martins och Sammy Davis Jr:s berömda Rat Pack -repertoar. Under hösten pågår även Turku Jazz Orchestras kompositionstävling, i vilken kompositörer, som medverkar inom Egentliga Finland, kan delta.

Big Band -akademins höstperiod erbjuder för sin del utbildning inom
rytmmusik och orkesterspelande för amatörmusiker den 3.–11.10. på Åbonejdens musikinstitut.

Turku Jazz Orchestra verkställer i samarbete med Åbo konservatorium dessutom Rytmmusikens veckoslut den 9.–11.10. Veckoslutet innehåller program för proffs, studeranden, amatörer och publiken.

Konserter:
• Turku Jazz Orchestra & Sami Pitkämö i Krooka, 12.7. kl. 17, Krooka havsscen, Sastmola
• Turku Jazz 2015: This Is How I Feel About Jazz – Turku Jazz Orchestra plays music of Quincy
Jones, 16.8. kl. 16, Bryggerirestaurang Skolan
• Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti: Lady Sings The Blues, 9.10. kl. 20, Börs Night Club
• Turku Jazz Orchestra & Sami Saari, 14.-15.11., Viking Grace
• Flame Jazz: Ellingtonin ja Kärjen sävelin, 18.12. kl. 19, Logomo, Logi 3
Turku Jazz Orchestra & Juki Välipakka: Ellington på finska
Panu Savolainen, Toivo & Yona

Övrigt program:
• Turku Jazz Orchestras sommarjam, 10.6. kl. 20, Villa Randala, Nådendal
• Turku Jazz Orchestras kompositionstävling, tävlingstid 1.6. – 15.9., final 3.2.2016, Logomo Logi 3
• Big Band – akademins höstperiod 3.-11.10.
• Rytmmusikens veckoslut 9.-11.10.

Tilläggsupplysningar:
Taija Lähdetie, producent, tfn 044 588 7708, info@tjo.fi, www.tjo.fi, www.facebook.com/turkujazzorchestra