Info

Turku Jazz Orchestra, TJO, on keväällä 2012 perustettu 17 soittajasta koostuva big band, jossa vaikuttaa lähes 30 Turun seudulla toimivaa ammattimuusikkoa. Orkesterin taiteellisena johtajana ja kapellimestarina on syksystä 2013 alkaen toiminut säveltäjä-sovittaja Vellu Halkosalmi.

Orkesteri on saavuttanut nopeasti ammattimaisen taiteellisen tason ja sen monipuolinen ohjelmisto tarjoaa sekä klassikoita että tämän päivän jazzia. Vuonna 2012 orkesteri sijoittui toiseksi Suomen Big Band -mestaruuskilpailussa Imatra Big Band Festivalilla.

Nuoresta iästään huolimatta Turku Jazz Orchestra on esiintynyt haastavilla ohjelmistoilla lukuisten kotimaisten huippumuusikoiden, kuten Iiro Rantalan, Jukka Perkon, Severi Pyysalon, Sami Saaren, Sami Pitkämön, Johanna Förstin ja Aili Ikosen kanssa. Syksyllä 2014 TJO aloitti kansainvälisen toiminnan tuomalla ensivierailuille Suomeen belgialaisen trumpetistin ja säveltäjän Bert Joriksen.

Turku Jazz Orchestran toimintaan kytkeytyy oleellisesti myös koulutusta. Orkesteri ylläpitää periodityyppisesti toimivaa Big Band -opistoa, joka tarjoaa rytmimusiikin harrastajille mahdollisuuden opiskella yhtyesoittoa ammattilaisten johdolla. Lisäksi orkesteri tarjoaa big band -musiikin sovituskursseja.

Orkesteri tekee myös monipuolista ja alati laajenevaa yhteistyötä alueen muiden kulttuuritoimijoiden, kuten Turun seudun musiikkiopiston, Turun konservatorion, Flame Jazzin, Turun filharmonisen orkesterin ja Turku Jazz Festivalin, kanssa. Tämä on ollut omiaan laajentamaan orkesterin monipuolista konsertti- ja koulutustarjontaa Turun seudulla.

Turku Jazz Orchestra on Suomen Jazzliiton sekä Suomen Big Band -yhdistyksen jäsen.