Big Band -opisto

Turku Jazz Orchestran Big Band -opisto tarjoaa rytmimusiikin ja yhtyesoiton opetusta harrastajasoittajille. Tarjolla on kaksi periodityyppisesti toimivaa orkesteria, joista toinen on suunnattu aloittelijoille ja toinen edistyneemmille harrastajille.

Kuva: Olli Sulin

Kuva: Olli Sulin

Big Band -opisto aloitti toimintansa keväällä 2014 ja opiston ryhmiä harjoittavat Turku Jazz Orchestran soittajat, jotka toimivat myös soitonopettajina. Orkesterien ohjelmisto sisältää monipuolisesti erilaista jazzia ja muuta rytmimusiikkia.

Opistoon ei ole pääsykoetta eikä tasovaatimusta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki ja kaikenikäiset yhtyesoitosta kiinnostuneet! Toiminta soveltuu myös ammattiin opiskeleville. Etsimme myös soittajia alle 18-vuotiaista koostuvan junior big bandin kokoamiseen.

Kevään 2018 Big Band -opisto

Turku Jazz Orchestran Big Band -opiston kevätperiodi järjestetään 3.-24.3.2018 Turun konservatoriolla.

Opiston toiminta soveltuu hyvin muiden musiikkiharrastusten lomaan, sillä jakso järjestetään viikonloppuisin, lukuunottamatta torstai-illan loppukonserttia 29.3.2018. Toiminta on periodiluonteista ja sen tarkoituksena on antaa big band -musiikista kiinnostuneille soittajille tasokasta rytmimusiikin ja yhtyesoiton opetusta.

Mukaan voivat tulla kaiken ikäiset harrastajat, niin lapset, nuoret kuin varttuneemmatkin soittajat. Tarjolla on kaksi tasoryhmää, aloittelijoiden B-orkesteri ja pidemmälle ehtineiden soittajien A-orkesteri. Periodin aikana orkesterit harjoittelevat sekä yhdessä että sektioissa, joita vetävät Turku Jazz Orhcestran soittajat.

Aikataulu

La 3.3.
11-14 A-bändin sektiotreeni

Su 4.3.
11-14 B-bändin sektiotreeni

La 10.3.
12-14 Trumpetisti Verneri Pohjolan Workshop
(osallistuminen vapaaehtoista, osallistumismaksu 15€)

La 17.3.
11-15 A-bändin bänditreeni

Su 18.3.
11-15 B-bändin bänditreenit

La 24.3.
11-12:45 A-bändin bänditreeni
13:15-15 B-bändin bänditreeni

To 29.3.
Loppukonsertti, paikka ja aika varmistuvat myöhemmin.

Ilmoittautuminen

Kevään periodille voit ilmoittautua torstaihin 01.03. mennessä täyttämällä oheisen ilmoittautumislomakkeen.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 50 euroa ja maksut suoritetaan ensimmäisen harjoituspäivän yhteydessä. Maksu sisältää kurssimateriaalit, ohjauksen, kevyen välipalan ja periodikohtaisesti muuta ohjelmaa. Maksun voi suorittaa käteisellä tai maksukortilla paikan päällä.

Verneri Pohjolan Workshoppiin osallistuminen 10.3. tukee opistoperiodin opetusta, mutta on vapaaehtoinen. Osallistumismaksu Workshoppiin on 15 euroa ja se suoritetaan workshopin yteydessä.

Turku Jazz Orchestra ei vakuuta opiston osallistujia. Jokainen osallistuja vastaa omista vakuutuksistaan.

Mikä on big band?

Big band -termillä tarkoitetaan kokoonpanoa, jossa on rytmisektio ja 13 puhallinta. Lisäksi mukana voi olla laulusolisti tai muita solisteja. Big bandin soittama ohjelmiston skaala ulottuu perinteisestä swing- ja tanssimusiikista aina funkin ja soulin kautta modernimpaan jazziin.

Big Bandin kokoonpano perusmuodossaan:

• rytmisektio: piano, rummut, basso ja kitara
• saksofonisektio: alttosaksofoni (2), tenorisaksofoni (2) ja baritonisaksofoni (1)
• trumpettisektio: 4 trumpettia
• pasuunasektio: tenoripasuuna (3), bassopasuuna (1)

Rytmisektiossa on usein myös perkussionisti, jolla voi olla rytmisoitinten lisäksi myös melodisia soittimia, kuten vibrafoni. Saksofonisektiossa soittajilla on toisinaan useita sivusoittimia, joita voivat olla huilu, klarinetti, sopraanosaksofoni tai bassoklarinetti. Trumpettisektiossa soittajilla on yleensä sivusoittimina flyygelitorvet.

Lisätietoja

Roosa Lumme, opiston vetäjä
044-2028805
roosa.lumme@turunkonservatorio.fi