Big Band -opisto

Turku Jazz Orchestran Big Band -opisto tarjoaa rytmimusiikin ja yhtyesoiton opetusta harrastajasoittajille. Tarjolla on kaksi periodityyppisesti toimivaa orkesteria, joista toinen on suunnattu aloittelijoille ja toinen edistyneemmille harrastajille.

Kuva: Olli Sulin

Kuva: Olli Sulin

Big Band -opisto aloitti toimintansa keväällä 2014 ja opiston ryhmiä harjoittavat Turku Jazz Orchestran soittajat, jotka toimivat myös soitonopettajina. Orkesterien ohjelmisto sisältää monipuolisesti erilaista jazzia ja muuta rytmimusiikkia.

Opistoon ei ole pääsykoetta eikä tasovaatimusta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki ja kaikenikäiset yhtyesoitosta kiinnostuneet! Toiminta soveltuu myös ammattiin opiskeleville. Etsimme myös soittajia alle 18-vuotiaista koostuvan junior big bandin kokoamiseen.

Syksyn 2017 Big Band -opisto

Turku Jazz Orchestran Big Band -opiston syksyn periodi järjestetään 28.10-18.11.2017 Turun konservatoriolla ja esiintyminen on torstaina 30.11. klo 20 legendaarisella Harlem Jazz Clubilla Hamburger Börssissä.

Opiston toiminta soveltuu hyvin muiden musiikkiharrastusten lomaan, sillä jakso järjestetään viikonloppuisin, lukuunottamatta torstai-illan loppukonserttia. Toiminta on periodiluonteista ja sen tarkoituksena on antaa big band -musiikista kiinnostuneille soittajille tasokasta rytmimusiikin ja yhtyesoiton opetusta.

Mukaan voivat tulla kaiken ikäiset harrastajat, niin lapset, nuoret kuin varttuneemmatkin soittajat. Tarjolla on kaksi tasoryhmää – aloittelijoiden B-orkesteri ja pidemmälle ehtineiden soittajien A-orkesteri. Periodin aikana orkesterit harjoittelevat sekä yhdessä että sektioissa, joita vetävät Turku Jazz Orhcestran soittajat.

Aikataulu

La 28.10.
9.00 – 12.00 A bändin sektiotreeni
12.30 – 14.00 Kaikille yhteine Workshop (A + B bändi), vetäjänä Sampo Hiukkanen

Su 29.10.
10.00 – 13.00 B bändin sektiotreenit

La 4.11.
10.00 – 14.00 A bändin bänditreeni

Su 5.11
10.00 – 14.00 B bändin bänditreenit

La 18.11
10.00 – 11.45 A bändin bänditreenit
12.15 – 14.00 B bändin bänditreenit

To 30.11
20.00
 Esiintyminen Harlem Jazz Clubilla (Hamburger Börs)

Ilmoittautuminen

Syksyn periodille voit ilmoittautua sunnuntaihin 15.10. mennessä täyttämällä oheinen ilmoittautumislomake.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 50 euroa. Maksut suoritetaan lauantaina 28.10. ensimmäisen harjoituspäivän yhteydessä. Maksu sisältää kurssimateriaalit, ohjauksen, kevyen välipalan ja periodikohtaisesti muuta ohjelmaa. Maksun voi suorittaa käteisellä tai maksukortilla paikan päällä.

Turku Jazz Orchestra ei vakuuta opiston osallistujia. Jokainen osallistuja vastaa omista vakuutuksistaan.

Mikä on big band?

Big band -termillä tarkoitetaan kokoonpanoa, jossa on rytmisektio ja 13 puhallinta. Lisäksi mukana voi olla laulusolisti tai muita solisteja. Big bandin soittama ohjelmiston skaala ulottuu perinteisestä swing- ja tanssimusiikista aina funkin ja soulin kautta modernimpaan jazziin.

Big Bandin kokoonpano perusmuodossaan:

• rytmisektio: piano, rummut, basso ja kitara
• saksofonisektio: alttosaksofoni (2), tenorisaksofoni (2) ja baritonisaksofoni (1)
• trumpettisektio: 4 trumpettia
• pasuunasektio: tenoripasuuna (3), bassopasuuna (1)

Rytmisektiossa on usein myös perkussionisti, jolla voi olla rytmisoitinten lisäksi myös melodisia soittimia, kuten vibrafoni. Saksofonisektiossa soittajilla on toisinaan useita sivusoittimia, joita voivat olla huilu, klarinetti, sopraanosaksofoni tai bassoklarinetti. Trumpettisektiossa soittajilla on yleensä sivusoittimina flyygelitorvet.

Lisätietoja

Opiston vetäjä Joni Vierre, puh. 044 535 2534, joni.vierre@gmail.com