Big Band -opisto

Turku Jazz Orchestran Big Band -opisto tarjoaa tasokasta ja monipuolista rytmimusiikin opetusta Turussa. Mukaan ovat tervetulleet sekä aloittelijat että harjaantuneet big band musiikista kiinnostuneet soittajat!

Turku Jazz Orchestran Big Band -opisto koostuu kahdesta orkesterista, joista toinen on suunnattu aloittelijoille ja toinen edistyneemmille soittajille. Vuosittain järjestetään kaksi tiivistä opetusperiodia, toinen kevätkaudella ja toinen syyskaudella. Opistossa harjoitellaan sekä sektioittain että koko big bandin voimin, sekä syvennetään alan tuntemusta huippumuusikoiden vetämissä workshopeissa. Opetusperiodin päättää esiintyminen legendaarisella Harlem Jazz Clubilla.

TJO:n Big Band opisto aloitti toimintansa keväällä 2014 ja sen tarkoituksena on tarjota Turun seudun soittajille, niin harrastajille kuin edistyneemmillekkin muusikoille, mahdollisuus big band soiton opiskeluun. Orkesterien ohjelmisto sisältää monipuolisesti erilaista jazzia ja muuta rytmimusiikkia eri aikakausilta. Toiminta soveltuu myös ammattiin opiskeleville.

Syksyn 2018 Big Band -opisto

Big Band -opiston syysperiodi järjestetään marraskuun kahtena viikonloppuna 17.-18 ja 24.-25.11 aina klo 10-14 Turun konservatoriolla. Loppukonsertti on torstaina 29.11. klo 20 Harlem Jazz Clubilla Hamburger Börssissä.

Opistossa toimii kaksi orkesteria, aloittelijoiden B-orkesteri ja pidemmälle ehtineiden soittajien A-orkesteri. Syksyn Big Band -opistoon etsitään myös ensi kertaa mukaan laulajia, jotka pääsevät opiskelemaan jazzlaulua ammattilaisten opastuksella ja esiintymään yhdessä big bandin kanssa.

Ilmoittautuminen

Syksyn periodille voit ilmoittautua sunnuntaihin 4.11. mennessä täyttämällä oheisen ilmoittautumislomakkeen.

Opiston osallistumismaksu on 50 euroa. Maksu suoritetaan ensimmäisen harjoituspäivän yhteydessä ja se sisältää kurssimateriaalit, sektio- ja bänditreenit, periodikohtaiset workshopit ja lounaan. Maksun voi suorittaa käteisellä tai maksukortilla.

Turku Jazz Orchestra ei vakuuta opiston osallistujia. Jokainen osallistuja vastaa omista vakuutuksistaan.

Aikataulu

Opetuspäivät aina klo 10-14 Turun konservatoriolla:

La 17.11.
Su 18.11.
La 24.11.
Su 25.11.

Workshopit
(sisältyvät opetuspäivään)

La 17.11. Jusu Heinonen: 2-5 -paja – Improa sointumerkeistä
Su 18.11. Juha Järvinen: Kolmimuunteisuuden lähteellä
Su 25.11. Timo Mansikka-aho: Big Band kautta aikojen

Opetuspäivien runko

WhatsApp Image 2018-10-30 at 13.44.09

Esiintyminen

To 29.11. klo 20
Harlem Jazz Club, Hamburger Börs

Mikä on big band?

Big band -termillä tarkoitetaan kokoonpanoa, jossa on rytmisektio ja 13 puhallinta. Lisäksi mukana voi olla laulusolisti tai muita solisteja. Big bandin soittama ohjelmiston skaala ulottuu perinteisestä swing- ja tanssimusiikista aina funkin ja soulin kautta modernimpaan jazziin.

Big Bandin kokoonpano perusmuodossaan:

• rytmisektio: piano, rummut, basso ja kitara
• saksofonisektio: alttosaksofoni (2), tenorisaksofoni (2) ja baritonisaksofoni (1)
• trumpettisektio: 4 trumpettia
• pasuunasektio: tenoripasuuna (3), bassopasuuna (1)

Rytmisektiossa on usein myös perkussionisti, jolla voi olla rytmisoitinten lisäksi myös melodisia soittimia, kuten vibrafoni. Saksofonisektiossa soittajilla on toisinaan useita sivusoittimia, joita voivat olla huilu, klarinetti, sopraanosaksofoni tai bassoklarinetti. Trumpettisektiossa soittajilla on yleensä sivusoittimina flyygelitorvet.

Lisätietoja

Roosa Lumme, opiston vetäjä
044-2028805
roosa.lumme@turunkonservatorio.fi